MaaS Congres helpt automotive-sector inspelen op Mobility as a Service

Zorgt MaaS ervoor dat de deelauto doorbreekt? Welke kansen biedt MaaS werkgevers? En hoe spelen leasepartijen en autodealers op deze ontwikkeling in? Over deze en meer vragen gaat het volgende week dinsdag 12 februari tijdens het MaaS Congres 2019 in De Doelen in Rotterdam. De organisatie is in handen van VerkeersNet, een zustertitel van TankPro. Laat u deze dag bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het werkveld, denk erover mee en ontmoet tal van vakgenoten en potentiële klanten.

Het programma is rijk gevuld. Eric Mink (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) vertelt hoe de plannen van de overheid met MaaS vorderen. Er zijn zeven pilots ontwikkeld en de eerste gaan van start. Liam Donnelly (Arval) werpt een blik in de toekomst van de leasesector. Verdwijnt de auto van de zaak? En zo ja, wat komt ervoor terug?

Er gebeurt al veel op dit terrein. Grote werkgevers verhuizen hun kantoren naar OV-knooppunten en geven hun werknemers mobiliteitskaarten in plaats van een auto. Eric Vousten (VMS) deelt inzichten hierover uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek. En Martijn Elting (Sweco, U15) vertelt hoe een groep Utrechtse werkgevers hier tegenaan kijkt.

Van pionieren naar businesscase

Groeit het gebruik van de deelauto, dan heeft dat nog wel wat voeten in de aarde. Om echt een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat, moet ‘ie op z’n minst elektrisch zijn, is het idee. Maar dat is voor mobiliteitsaanbieders en fabrikanten vaak pionieren. Hoe zij een gezonde businesscase kunnen ontwikkelen, daarover vertelt J. Roberto Reyes Garcia (UTwente). Hoe gemeenten moeten inspelen op deelmobiliteit en wat de wensen van de markt zijn, dat is het thema van de bijdrage van Bas Scholten (APPM) en Astrid Zwegers (gemeente Eindhoven).

Wie benieuwd is naar de meer dan veertig nationale en internationale sprekers wordt uitgenodigd om het volledige programma te bekijken. Veel partijen schreven zich al in voor het MaaS Congres. Wie er allemaal vertegenwoordigd zijn, is te zien op de deelnemerslijst. Enthousiast geworden? Inschrijven kan via de website van het MaaS Congres.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

MaaS Congres helpt automotive-sector inspelen op Mobility as a Service | TankPro.nl

MaaS Congres helpt automotive-sector inspelen op Mobility as a Service

Zorgt MaaS ervoor dat de deelauto doorbreekt? Welke kansen biedt MaaS werkgevers? En hoe spelen leasepartijen en autodealers op deze ontwikkeling in? Over deze en meer vragen gaat het volgende week dinsdag 12 februari tijdens het MaaS Congres 2019 in De Doelen in Rotterdam. De organisatie is in handen van VerkeersNet, een zustertitel van TankPro. Laat u deze dag bijpraten over de laatste ontwikkelingen in het werkveld, denk erover mee en ontmoet tal van vakgenoten en potentiële klanten.

Het programma is rijk gevuld. Eric Mink (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) vertelt hoe de plannen van de overheid met MaaS vorderen. Er zijn zeven pilots ontwikkeld en de eerste gaan van start. Liam Donnelly (Arval) werpt een blik in de toekomst van de leasesector. Verdwijnt de auto van de zaak? En zo ja, wat komt ervoor terug?

Er gebeurt al veel op dit terrein. Grote werkgevers verhuizen hun kantoren naar OV-knooppunten en geven hun werknemers mobiliteitskaarten in plaats van een auto. Eric Vousten (VMS) deelt inzichten hierover uit het Nationaal Zakenauto Onderzoek. En Martijn Elting (Sweco, U15) vertelt hoe een groep Utrechtse werkgevers hier tegenaan kijkt.

Van pionieren naar businesscase

Groeit het gebruik van de deelauto, dan heeft dat nog wel wat voeten in de aarde. Om echt een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat, moet ‘ie op z’n minst elektrisch zijn, is het idee. Maar dat is voor mobiliteitsaanbieders en fabrikanten vaak pionieren. Hoe zij een gezonde businesscase kunnen ontwikkelen, daarover vertelt J. Roberto Reyes Garcia (UTwente). Hoe gemeenten moeten inspelen op deelmobiliteit en wat de wensen van de markt zijn, dat is het thema van de bijdrage van Bas Scholten (APPM) en Astrid Zwegers (gemeente Eindhoven).

Wie benieuwd is naar de meer dan veertig nationale en internationale sprekers wordt uitgenodigd om het volledige programma te bekijken. Veel partijen schreven zich al in voor het MaaS Congres. Wie er allemaal vertegenwoordigd zijn, is te zien op de deelnemerslijst. Enthousiast geworden? Inschrijven kan via de website van het MaaS Congres.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.