Geldtransporteur RCCS neemt 100.000 ritten van SecurCash over

RCCS Waardetransport heeft zo’n honderdduizend ritten overgenomen van de failliet verklaarde geldtransporteur SecurCash. Met ingang van 1 februari voert het bedrijf de transporten uit. Het faillissement van SecurCash werd begin januari uitgesproken. De oorzaak van de financiële problemen ligt waarschijnlijk in de grote concurrentie en de lage marges in de markt.

Terwijl SecurCash afgelopen maand lopende zaken afrondde en donderdag de laatste ritten verzorgde, werkte RCCS de klok rond om alle voorbereidingen voor de nieuwe situatie te treffen, laat het bedrijf weten. “Het was een monsterklus, een enorme uitdaging”, vertelt directeur George Rietbergen “Waar half Nederland aan het skiën was, hebben we met ons hele team overuren gemaakt om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.” Rietbergen denkt dat bijna alle klanten die getroffen waren door het faillissement inmiddels onderdak hebben gevonden.

Meldpunt Cashafhandeling

RCCS heeft zo’n honderdduizend transporten overgenomen en dat aantal neemt nog toe. Onder meer via het speciaal opgerichte Meldpunt Cashafhandeling meldden zich vele ondernemers. RCCS kreeg honderden nieuwe klanten. Om hen optimaal te kunnen helpen bij het veilig transporteren van geld zijn tientallen personeelsleden aangenomen. Hierbij gaat het niet alleen om transporteurs, maar ook om ondersteuning van bijvoorbeeld de klantenservice. Naast het traditionele waardetransport kiezen steeds meer bedrijven, waaronder Shell, Sligro en Subway, voor de SmartSafes van RCCS, laat het bedrijf weten. Dat zijn slimme kluizen waarbij met behulp van een gesloten systeem het afgestorte geld meteen beschermd is tegen inbraak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.