BP-station langs A73 bij verzorgingsplaats Spik geopend

Het heeft even geduurd, maar de opening van BP-tankstation Spik is een feit. De nieuwe tanklocatie ligt langs de snelweg A73 ter hoogte van Roermond. Er waren al meer dan tien jaar plannen voor het bouwen van een tankstation op verzorgingsplaats Spik. Het nieuwe BP-station beschikt over een uitgebreide shop met daarin de nieuwste generatie van het Wild Bean Cafe.

Oorspronkelijk had Q8 de concessie voor het exploiteren van een tankstation op deze locatie in handen. De bouw werd echter een aantal keer uitgesteld. Ook FuelPlaza had plannen om op de verzorgingsplaats een station neer te zetten, maar ook dat ging uiteindelijk niet door. BP wist de rechten uiteindelijk te bemachtigen en begon na de zomer met de bouw van de nieuwe locatie.

Het nieuwe BP-tankstation is 24 uur per dag geopend en biedt zes pompeilanden met in totaal acht opstelplaatsen waar benzine, diesel en LPG worden aangeboden. Ook zijn vier high-speed dieselpompen geplaatst en beschikt het station over twee opstelplaatsen voor het tanken van AdBlue waar vrachtwagens terecht kunnen.

Rustplek

Het nieuwe tankstation is vooral zeer welkom voor vrachtwagenchauffeurs. De verzorgingsplaats is gezien de goede ligging in trek bij chauffeurs als rustplek. Tot nog toe waren de voorzieningen niet op orde. Het ontbreken van een tankstation zorgde er zelfs voor dat chauffeurs de snelweg overstaken om bij het tankstation aan de andere kant van de snelweg A73 aan te kloppen. Ook aan deze onveilige situatie moet het nieuwe BP-tankstation een einde maken.

Klanten kunnen in de shop kiezen uit een uitgebreid assortiment aan koffie, belegde broodjes, luxe sandwiches en zoete en hartige bakkerijproducten. Een open koeling biedt ruimte aan voorverpakte producten onder eigen label, van sappen, salades, vers fruit en smoothies tot aan verse yoghurt met fruit of granola. In de warmhoudkast vinden klanten het vertrouwde snackassortiment.

Het Wild Bean Cafe biedt klanten naast de gebruikelijke statafels ook een zitgedeelte waar aankopen rustig genuttigd kunnen worden. Het Wild Bean Cafe is door de week geopend van 06.00 uur tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe BP-tankstation is rekening gehouden met (energie)besparingsmogelijkheden, waaronder LED-verlichting en een geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Het station werd gezamenlijk ontworpen met ingenieursbureau Contrall uit Apeldoorn. De Antea Group trad op als hoofdaannemer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP-station langs A73 bij verzorgingsplaats Spik geopend | TankPro.nl

BP-station langs A73 bij verzorgingsplaats Spik geopend

Het heeft even geduurd, maar de opening van BP-tankstation Spik is een feit. De nieuwe tanklocatie ligt langs de snelweg A73 ter hoogte van Roermond. Er waren al meer dan tien jaar plannen voor het bouwen van een tankstation op verzorgingsplaats Spik. Het nieuwe BP-station beschikt over een uitgebreide shop met daarin de nieuwste generatie van het Wild Bean Cafe.

Oorspronkelijk had Q8 de concessie voor het exploiteren van een tankstation op deze locatie in handen. De bouw werd echter een aantal keer uitgesteld. Ook FuelPlaza had plannen om op de verzorgingsplaats een station neer te zetten, maar ook dat ging uiteindelijk niet door. BP wist de rechten uiteindelijk te bemachtigen en begon na de zomer met de bouw van de nieuwe locatie.

Het nieuwe BP-tankstation is 24 uur per dag geopend en biedt zes pompeilanden met in totaal acht opstelplaatsen waar benzine, diesel en LPG worden aangeboden. Ook zijn vier high-speed dieselpompen geplaatst en beschikt het station over twee opstelplaatsen voor het tanken van AdBlue waar vrachtwagens terecht kunnen.

Rustplek

Het nieuwe tankstation is vooral zeer welkom voor vrachtwagenchauffeurs. De verzorgingsplaats is gezien de goede ligging in trek bij chauffeurs als rustplek. Tot nog toe waren de voorzieningen niet op orde. Het ontbreken van een tankstation zorgde er zelfs voor dat chauffeurs de snelweg overstaken om bij het tankstation aan de andere kant van de snelweg A73 aan te kloppen. Ook aan deze onveilige situatie moet het nieuwe BP-tankstation een einde maken.

Klanten kunnen in de shop kiezen uit een uitgebreid assortiment aan koffie, belegde broodjes, luxe sandwiches en zoete en hartige bakkerijproducten. Een open koeling biedt ruimte aan voorverpakte producten onder eigen label, van sappen, salades, vers fruit en smoothies tot aan verse yoghurt met fruit of granola. In de warmhoudkast vinden klanten het vertrouwde snackassortiment.

Het Wild Bean Cafe biedt klanten naast de gebruikelijke statafels ook een zitgedeelte waar aankopen rustig genuttigd kunnen worden. Het Wild Bean Cafe is door de week geopend van 06.00 uur tot 19.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe BP-tankstation is rekening gehouden met (energie)besparingsmogelijkheden, waaronder LED-verlichting en een geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Het station werd gezamenlijk ontworpen met ingenieursbureau Contrall uit Apeldoorn. De Antea Group trad op als hoofdaannemer.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.