EG Group neemt 540 tankstations over in Australië

EG Group heeft een deal gesloten met Woolworths Group voor de overname van ruim vijfhonderd tankstations in Australië. Bij de locaties van Woolworths Petrol, die in het hele land terug te vinden zijn, werken ongeveer vierduizend medewerkers.

Klanten gaan weinig merken van de deal laten beide partijen weten. De komende 15 jaar blijft onder meer de standaardkorting die Woolworths geeft gewoon gelden. Klanten kunnen bovendien nog steeds de gebruikelijke punten blijven sparen voor brandstof en in de shop. De Woolworths Group zal ook foodleverancier zijn voor de locaties. De goedkeuring door de autoriteiten wordt begin 2019 verwacht.

EG Group is een van de grotere marktpartijen op het gebied van tankstations en -shops wereldwijd met zo’n 4.700 locaties en meer dan 28.500 medewerkers in Europa en Noord-Amerika. Afgelopen september kondigde het Britse bedrijf aan 225 Minit Mart-stations over te nemen in de VS.

Internationale groei

De overname is volgens Mohsin Issa, oprichter en mededirecteur bij EG Group, een prachtige kans om internationaal verder te groeien. “We zijn zeer toegewijd om te investeren in het netwerk van locaties, nieuwe retailmerken te introduceren en de samenwerking met Woolworths verder te ontwikkelen.”

EG Group heeft in Nederland een kleine zeshonderd locaties onder de merken Texaco, Firezone en Esso. Dat is inclusief de 97 Esso-locaties die eerder dit jaar van NRGValue werden overgenomen. Het bedrijf zal zoals eerder vermeld het grote merendeel van haar locaties omkleuren naar Esso of Esso Express en blijft daarnaast ook het Texaco-merk actief voeren en ondersteunen. Zo zijn er zowel Esso- als Texaco-locaties te vinden in het netwerk van EG Group en blijft het bedrijf erkend distributeur van Texaco-smeermiddelproducten voor haar B2B-klanten.

EG Group is op woensdag 21 en donderdag 22 november als exposant aanwezig tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018. Voor meer informatie en registratie, kijk op de website van de Tankstation Vakbeurs.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group neemt 540 tankstations over in Australië | TankPro.nl

EG Group neemt 540 tankstations over in Australië

EG Group heeft een deal gesloten met Woolworths Group voor de overname van ruim vijfhonderd tankstations in Australië. Bij de locaties van Woolworths Petrol, die in het hele land terug te vinden zijn, werken ongeveer vierduizend medewerkers.

Klanten gaan weinig merken van de deal laten beide partijen weten. De komende 15 jaar blijft onder meer de standaardkorting die Woolworths geeft gewoon gelden. Klanten kunnen bovendien nog steeds de gebruikelijke punten blijven sparen voor brandstof en in de shop. De Woolworths Group zal ook foodleverancier zijn voor de locaties. De goedkeuring door de autoriteiten wordt begin 2019 verwacht.

EG Group is een van de grotere marktpartijen op het gebied van tankstations en -shops wereldwijd met zo’n 4.700 locaties en meer dan 28.500 medewerkers in Europa en Noord-Amerika. Afgelopen september kondigde het Britse bedrijf aan 225 Minit Mart-stations over te nemen in de VS.

Internationale groei

De overname is volgens Mohsin Issa, oprichter en mededirecteur bij EG Group, een prachtige kans om internationaal verder te groeien. “We zijn zeer toegewijd om te investeren in het netwerk van locaties, nieuwe retailmerken te introduceren en de samenwerking met Woolworths verder te ontwikkelen.”

EG Group heeft in Nederland een kleine zeshonderd locaties onder de merken Texaco, Firezone en Esso. Dat is inclusief de 97 Esso-locaties die eerder dit jaar van NRGValue werden overgenomen. Het bedrijf zal zoals eerder vermeld het grote merendeel van haar locaties omkleuren naar Esso of Esso Express en blijft daarnaast ook het Texaco-merk actief voeren en ondersteunen. Zo zijn er zowel Esso- als Texaco-locaties te vinden in het netwerk van EG Group en blijft het bedrijf erkend distributeur van Texaco-smeermiddelproducten voor haar B2B-klanten.

EG Group is op woensdag 21 en donderdag 22 november als exposant aanwezig tijdens de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018. Voor meer informatie en registratie, kijk op de website van de Tankstation Vakbeurs.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.