Nederlandse Shell-topman in Duitsland draagt stokje over

De Nederlander Stijn van Els neemt afscheid als topman van Shell Duitsland. Vanaf juli neemt de Duitser Thomas Zengerly zijn functie over. Het is voor de eerste keer in tien jaar dat er weer een Duitser aan het roer staat bij de Duitse tak van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern.

De 58-jarige Zengerly is op dit moment nog verantwoordelijk voor de raffinaderij van Shell in Keulen. Hij vertelt in de Duitse media dat hij de koers van zijn voorganger wil voortzetten en zich wil focussen op ontwikkeling van innovatieve alternatieve brandstoffen. Volgens de nieuwe topman moet er flink ingezet worden op het verminderen van de uitstoot.

Lange carrière bij Shell

Van Els laat weten meer tijd door te willen brengen met zijn familie, die in Nederland woont. Hij draagt het stokje na tweeënhalf jaar over aan zijn opvolger. De topman van Shell Duitsland heeft een lange carrière van dertig jaar bij Shell achter de rug. Hij bekleedde voor het olie- en gasbedrijf topfuncties in onder meer Nederland, Australië, Qatar en Groot-Brittannië. Hij volgde in 2015 landgenoot Peter Blauwhoff op, die met pensioen ging.

Opvolger van Zengerly in Keulen wordt Frans Dumoulin, die per 1 juni naar Duitsland verhuist. Dumoulin is op dit moment nog productiemanager bij Shell Pernis.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.