Foto: Tank & Rast

Shell wil wereldwijd 11.000 extra tankstations bouwen

Shell gaat het aantal tankstations wereldwijd komende jaren flink uitbreiden. Tot 2025 wil het olie- en gasbedrijf ongeveer elfduizend extra tankstations bouwen. Ook komen er naar schatting zo’n vijfduizend tankshops bij. De focus ligt daarbij vooral op nieuwe markten. 

Op dit moment heeft het Nederlands-Britse oliebedrijf 44.000 tankstations in de wereld. Shell zet komende jaren vooral in op nieuwe groeimarkten, waaronder China, Rusland, India, Mexico en Indonesië. De extra tankstations en shops moeten zorgen voor een extra winst van 1,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,2 miljard euro. De winst van Shell bedroeg vorig jaar 2,2 miljard dollar (1,77 miljard euro).

Op dit moment verwelkomt Shell dagelijks bij 44.000 stations wereldwijd 30 miljoen klanten, dat moeten er in 2025 minimaal 40 miljoen worden. Het neerzetten van nieuwe shops en het verbeteren van de bestaande locaties moeten helpen bij het realiseren van de forse groei.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell wil wereldwijd 11.000 extra tankstations bouwen | TankPro.nl
Foto: Tank & Rast

Shell wil wereldwijd 11.000 extra tankstations bouwen

Shell gaat het aantal tankstations wereldwijd komende jaren flink uitbreiden. Tot 2025 wil het olie- en gasbedrijf ongeveer elfduizend extra tankstations bouwen. Ook komen er naar schatting zo’n vijfduizend tankshops bij. De focus ligt daarbij vooral op nieuwe markten. 

Op dit moment heeft het Nederlands-Britse oliebedrijf 44.000 tankstations in de wereld. Shell zet komende jaren vooral in op nieuwe groeimarkten, waaronder China, Rusland, India, Mexico en Indonesië. De extra tankstations en shops moeten zorgen voor een extra winst van 1,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 1,2 miljard euro. De winst van Shell bedroeg vorig jaar 2,2 miljard dollar (1,77 miljard euro).

Op dit moment verwelkomt Shell dagelijks bij 44.000 stations wereldwijd 30 miljoen klanten, dat moeten er in 2025 minimaal 40 miljoen worden. Het neerzetten van nieuwe shops en het verbeteren van de bestaande locaties moeten helpen bij het realiseren van de forse groei.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.