Total lanceert mobiele betaalapp voor tanken en wassen

Brandstofleverancier Total heeft op het Mobile World Congress (MWC) een nieuwe app geïntroduceerd waarbij een tank- en wasbeurt vanaf de smartphone gestart en afgerekend kunnen worden. De dienst moet beschikbaar worden voor alle Europese tankstations van het bedrijf. De ‘eWallet’ zoals de app heet, is dus eigenlijk een soort eigen betaaldienst, ontwikkeld in samenwerking met betaaldienst Worldline.

Het MWC werd gehouden van 26 februari tot en met 1 maart in Barcelona en brengt de belangrijkste spelers op het gebied van mobiele telefonie bij elkaar. In oktober vorig jaar werd het product al in Berlijn getest. Nu deze tests succesvol zijn afgerond, wordt het stap voor stap in heel Europa geïntroduceerd. Eerst in de rest van Duitsland, daarna is België aan de beurt. Wanneer de app in Nederland te gebruiken is, werd niet bekendgemaakt.

Gebruik eWallet

De Total eWallet werd in het leven geroepen om de klantenbeleving voor zowel zakelijke als niet-zakelijke rijders zo gemakkelijk mogelijk te maken. Door de introductie van de app gaat betalen eenvoudig en snel. In eerste instantie selecteren gebruikers het juiste type brandstof en vervolgens het pompnummer. Met behulp van de smartphone wordt afgerekend via bankkaart of Totalpas, gebruikers hoeven de shop niet meer te betreden.

“Het vergemakkelijken van de ervaring van het tanken ligt aan de basis van deze ontwikkeling. Worldline heeft geholpen met het maken van een service die innovatief, veilig en dynamisch is. Het doel is om het tanken en kopen van goederen in de shop makkelijker te maken”, legt Antoine Tournand uit. Hij is Mobility Service Provider van de Total Marketing & Service. “De eWallet is een enorme mijlpaal in onze strategie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.