Nieuw tankstation Van Twist in Dordrecht fors groter dan oude locatie

Het nieuwe tankstation van familiebedrijf Van Twist aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht wordt zo’n vier keer groter dan de huidige BP-vestiging naast de Zwijndrechtse brug. Afgelopen week hebben de gemeente Dordrecht en de beide eigenaren hun handtekening onder de koopovereenkomst gezet. De verhuizing staat in 2020 gepland.

Eigenaar Rob van Twist vertelt dat er op de nieuwe locatie meer mogelijkheden zijn om te groeien. Het nieuwe tankstation krijgt meer ruimte, meer pompen, een uitgebreide tankshop en een carwash. De nieuwe vestiging zal dag en nacht open zijn. Ook worden er laadpalen voor elektrische auto’s neergezet.

Herinrichting gebied

De gemeente Dordrecht laat weten tevreden te zijn met het resultaat. Wethouder Piet Sleeking: “Met het verplaatsen van het tankstation maken we ruimte voor nieuwe ontwikkelingen bij de entree van Dordrecht.”

Drie jaar geleden heeft de gemeente de grond waarop het BP-station staat, gekocht van NS Vastgoed. De gemeente wil de stadsentree vanaf de snelweg A16 aantrekkelijker maken, met meer groen langs de weg en een fraai uitzicht op de rivier. Ook worden er woningen gerealiseerd. Het huidige tankstation stond nieuwe ontwikkelingen in de spoorzone in de weg, laat de gemeente weten. Onder meer vanwege de opslag van lpg en bijbehorende milieu-eisen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.