RCCS gaat slimme kluis voor tankstations ook in Duitsland lanceren

Het Nederlandse bedrijf RCCS Waardetransport gaat het SmartSafe concept, dat is ontwikkeld voor het verwerken van contante omzet, ook bij tankstations in Duitsland op de markt brengen. Het concept helpt tankstationondernemers en -medewerkers om veilig met cash geld om te gaan. 

Het bedrijf uit Waddinxveen is daarvoor een samenwerking aangegaan met VMWL, een Duitse organisatie die bestaat uit tien waardetransporteurs die samen een landelijke dekking bieden bij onze oosterburen. SmartSafe is een slimme kluis die geld telt zodra het wordt afgeroomd. Ook worden biljetten meteen gescand op echtheid. Daarna is het geld elektronisch beveiligd en niet meer toegankelijk. Binnen een dag staat het bedrag op de bankrekening van de ondernemer.

De geldtransporteur van RCCS hoeft het geld niet uit de kluis te halen, het is alleen noodzakelijk om de cassette te wisselen. Die is beveiligd met inkt. Volgens het bedrijf is daarvoor niet meer dan een minuutje nodig. Het wisselen kan bovendien in de winkel zelf gebeuren, wat uit oogpunt van veiligheid een pre is.

Veel contante betalingen in Duitsland

Fred Rensenbrink, directeur van RCCS, over de samenwerking: “In Duitsland wordt momenteel een groot deel van de financiële transacties met cash geld afgehandeld. Dat maakt Duitsland een aantrekkelijke markt voor ons concept.” In Nederland wordt op dit moment volgens Rensenbrink een kleine 50 procent van de aankopen in de retailmarkt contant afgerekend, in Duitsland is dit ruim 70 procent.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RCCS gaat slimme kluis voor tankstations ook in Duitsland lanceren | TankPro.nl

RCCS gaat slimme kluis voor tankstations ook in Duitsland lanceren

Het Nederlandse bedrijf RCCS Waardetransport gaat het SmartSafe concept, dat is ontwikkeld voor het verwerken van contante omzet, ook bij tankstations in Duitsland op de markt brengen. Het concept helpt tankstationondernemers en -medewerkers om veilig met cash geld om te gaan. 

Het bedrijf uit Waddinxveen is daarvoor een samenwerking aangegaan met VMWL, een Duitse organisatie die bestaat uit tien waardetransporteurs die samen een landelijke dekking bieden bij onze oosterburen. SmartSafe is een slimme kluis die geld telt zodra het wordt afgeroomd. Ook worden biljetten meteen gescand op echtheid. Daarna is het geld elektronisch beveiligd en niet meer toegankelijk. Binnen een dag staat het bedrag op de bankrekening van de ondernemer.

De geldtransporteur van RCCS hoeft het geld niet uit de kluis te halen, het is alleen noodzakelijk om de cassette te wisselen. Die is beveiligd met inkt. Volgens het bedrijf is daarvoor niet meer dan een minuutje nodig. Het wisselen kan bovendien in de winkel zelf gebeuren, wat uit oogpunt van veiligheid een pre is.

Veel contante betalingen in Duitsland

Fred Rensenbrink, directeur van RCCS, over de samenwerking: “In Duitsland wordt momenteel een groot deel van de financiële transacties met cash geld afgehandeld. Dat maakt Duitsland een aantrekkelijke markt voor ons concept.” In Nederland wordt op dit moment volgens Rensenbrink een kleine 50 procent van de aankopen in de retailmarkt contant afgerekend, in Duitsland is dit ruim 70 procent.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.