Directeur van OK Tankstations wil schade ‘Project X’ verhalen op daders

Directeur Johan Bogaarts van OK Tankstations wil de schade die vrijdag 13 oktober ontstond bij een tankstation aan de Veldhoflanden in Enschede verhalen op de daders. Een groep van zo’n honderdvijftig jongeren kwam die bewuste vrijdagavond af op een Facebook-oproep. Een deel daarvan richtte flinke vernielingen aan bij het tankstation. De ruiten van de locatie gingen onder meer aan diggelen.

“Hoe hoog het schadebedrag precies is, hebben we nog niet in beeld. Er zijn ruiten ingegooid en de toegangsdeur van onze carwash is beschadigd”, vertelt Bogaarts. Het tankstation was die avond uit voorzorg al eerder gesloten, laat hij weten. Naast de schade aan het tankstation, moest de locatie de zaterdag na de bewuste avond noodgedwongen gesloten blijven. Ook de inkomsten van die dag loopt het tankstation dus mis. “Ik draai al een aardige tijd mee in deze wereld, maar dit soort grote vernielingen heb ik nog nooit meegemaakt.”

Opsporen van daders via camerabeelden

Bogaarts hoopt dat de politie de daders van de vernielingen alsnog in de kraag kan vatten. “Er zijn door de politie videobeelden gemaakt. Hopelijk kunnen ze op basis daarvan zien wie verantwoordelijk is voor de schade die bij ons is aangericht.” In eerste instantie had de OK-directeur wat kritiek op de politie. Die had meer moeten doen om schade te voorkomen. “Dat was mijn eerste reactie, maar ze waren uiteindelijk snel ter plaatse en volgens mij doen ze op dit moment hun uiterste best om de daders alsnog te vinden. Hopelijk levert het onderzoek nog wat op.”

Zo’n 150 jongeren kwamen die avond af op een Facebook-oproep met de naam Project X 2. Rond 21.00 uur meldde de eerste groep zich in de wijk Stroinkslanden. Later op de avond sloeg de sfeer om en liep het op bepaalde plekken uit de hand. De politie was in de wijk aanwezig, maar kon niet voorkomen dat er bij het tankstation aan de Veldhoflanden vernielingen werden aangericht. De politie liet eerder al weten dat het Facebook-account waarmee de oproep werd gedaan, speciaal voor de oproep in het leven was geroepen.

Project X in Haren

Het bericht werd offline gehaald, maar ondanks dat kwam er een groep jongeren naar de wijk toe. De persoon die achter de oproep leek te zitten, bleek uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben. In september 2012 liep een soortgelijke oproep met de naam Project X in het Groningse Haren volledig uit de hand. Wat begon als een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, liep uit op een bijeenkomst van duizenden jongeren, waarbij eveneens flinke schade werd aangericht.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Directeur van OK Tankstations wil schade ‘Project X’ verhalen op daders | TankPro.nl

Directeur van OK Tankstations wil schade ‘Project X’ verhalen op daders

Directeur Johan Bogaarts van OK Tankstations wil de schade die vrijdag 13 oktober ontstond bij een tankstation aan de Veldhoflanden in Enschede verhalen op de daders. Een groep van zo’n honderdvijftig jongeren kwam die bewuste vrijdagavond af op een Facebook-oproep. Een deel daarvan richtte flinke vernielingen aan bij het tankstation. De ruiten van de locatie gingen onder meer aan diggelen.

“Hoe hoog het schadebedrag precies is, hebben we nog niet in beeld. Er zijn ruiten ingegooid en de toegangsdeur van onze carwash is beschadigd”, vertelt Bogaarts. Het tankstation was die avond uit voorzorg al eerder gesloten, laat hij weten. Naast de schade aan het tankstation, moest de locatie de zaterdag na de bewuste avond noodgedwongen gesloten blijven. Ook de inkomsten van die dag loopt het tankstation dus mis. “Ik draai al een aardige tijd mee in deze wereld, maar dit soort grote vernielingen heb ik nog nooit meegemaakt.”

Opsporen van daders via camerabeelden

Bogaarts hoopt dat de politie de daders van de vernielingen alsnog in de kraag kan vatten. “Er zijn door de politie videobeelden gemaakt. Hopelijk kunnen ze op basis daarvan zien wie verantwoordelijk is voor de schade die bij ons is aangericht.” In eerste instantie had de OK-directeur wat kritiek op de politie. Die had meer moeten doen om schade te voorkomen. “Dat was mijn eerste reactie, maar ze waren uiteindelijk snel ter plaatse en volgens mij doen ze op dit moment hun uiterste best om de daders alsnog te vinden. Hopelijk levert het onderzoek nog wat op.”

Zo’n 150 jongeren kwamen die avond af op een Facebook-oproep met de naam Project X 2. Rond 21.00 uur meldde de eerste groep zich in de wijk Stroinkslanden. Later op de avond sloeg de sfeer om en liep het op bepaalde plekken uit de hand. De politie was in de wijk aanwezig, maar kon niet voorkomen dat er bij het tankstation aan de Veldhoflanden vernielingen werden aangericht. De politie liet eerder al weten dat het Facebook-account waarmee de oproep werd gedaan, speciaal voor de oproep in het leven was geroepen.

Project X in Haren

Het bericht werd offline gehaald, maar ondanks dat kwam er een groep jongeren naar de wijk toe. De persoon die achter de oproep leek te zitten, bleek uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben. In september 2012 liep een soortgelijke oproep met de naam Project X in het Groningse Haren volledig uit de hand. Wat begon als een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, liep uit op een bijeenkomst van duizenden jongeren, waarbij eveneens flinke schade werd aangericht.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.