Shell Duitsland start samenwerking met Kentucky Fried Chicken

Shell en fastfoodketen Kentucky Fried Chicken zijn een samenwerking gestart in Duitsland. Bij een snelweglocatie aan de A8 is onlangs de eerste KFC-vestiging geopend. De komende tijd wil de van oorsprong Amerikaanse fastfoodketen bij meer Shell-stations een locatie openen. Tevens werd bekend dat de oliemaatschappij vóór het einde van dit jaar op zo’n tweehonderd vestigingen afhaalkluisjes van webwinkel Amazon wil hebben geïnstalleerd.

Shell en Kentucky Fried Chicken willen graag groeien in Duitsland. Het partnerschap van beide multinationals moet dat mogelijk maken. KFC heeft op dit moment 154 locaties bij de oosterburen. Dat aantal moet groeien naar zo’n vijfhonderd, onder meer door zich te vestigen op veel Shell-locaties. De eerste KFC is eerder deze maand geopend bij Autohof Kirchheim, in de buurt van de stad Mannheim. Dat schrijft het Duitse vakblad Sprit+.

Amazon

Tegelijkertijd werd duidelijk dat Shell zijn testproject met webwinkel Amazon heeft uitgebreid. Vorig jaar startte de energiereus met een proef om kluisjes op zijn tankstations te plaatsen, waar klanten van Amazon hun online bestelde producten konden afhalen. Die samenwerking bevalt beide partijen dusdanig goed dat is besloten om het project verder uit te rollen. Inmiddels zijn de kluisjes al op honderdtachtig plekken aanwezig. Dat moeten er eind 2017 tweehonderd zijn.

Shell sluit de laatste jaren steeds vaker partnerschappen met diverse branchevreemde bedrijven. Zo wil de oliemaatschappij meer bezoekers naar haar tankshops krijgen. Naast Kentucky Fried Chicken en Amazon wordt in Duitsland bijvoorbeeld ook samengewerkt met Albert Heijn. In Nederland startte Shell drie jaar geleden een samenwerking met koffieketen Starbucks.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell Duitsland start samenwerking met Kentucky Fried Chicken | TankPro.nl

Shell Duitsland start samenwerking met Kentucky Fried Chicken

Shell en fastfoodketen Kentucky Fried Chicken zijn een samenwerking gestart in Duitsland. Bij een snelweglocatie aan de A8 is onlangs de eerste KFC-vestiging geopend. De komende tijd wil de van oorsprong Amerikaanse fastfoodketen bij meer Shell-stations een locatie openen. Tevens werd bekend dat de oliemaatschappij vóór het einde van dit jaar op zo’n tweehonderd vestigingen afhaalkluisjes van webwinkel Amazon wil hebben geïnstalleerd.

Shell en Kentucky Fried Chicken willen graag groeien in Duitsland. Het partnerschap van beide multinationals moet dat mogelijk maken. KFC heeft op dit moment 154 locaties bij de oosterburen. Dat aantal moet groeien naar zo’n vijfhonderd, onder meer door zich te vestigen op veel Shell-locaties. De eerste KFC is eerder deze maand geopend bij Autohof Kirchheim, in de buurt van de stad Mannheim. Dat schrijft het Duitse vakblad Sprit+.

Amazon

Tegelijkertijd werd duidelijk dat Shell zijn testproject met webwinkel Amazon heeft uitgebreid. Vorig jaar startte de energiereus met een proef om kluisjes op zijn tankstations te plaatsen, waar klanten van Amazon hun online bestelde producten konden afhalen. Die samenwerking bevalt beide partijen dusdanig goed dat is besloten om het project verder uit te rollen. Inmiddels zijn de kluisjes al op honderdtachtig plekken aanwezig. Dat moeten er eind 2017 tweehonderd zijn.

Shell sluit de laatste jaren steeds vaker partnerschappen met diverse branchevreemde bedrijven. Zo wil de oliemaatschappij meer bezoekers naar haar tankshops krijgen. Naast Kentucky Fried Chicken en Amazon wordt in Duitsland bijvoorbeeld ook samengewerkt met Albert Heijn. In Nederland startte Shell drie jaar geleden een samenwerking met koffieketen Starbucks.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.