Newco schenkt tijdens jubileum 25.000 euro aan Artsen zonder Grenzen

EINDHOVEN , Evoluon , 14-06-2017 , NEWCO Jubileum , NEWCO Event Jubileum 2017 .

Newco vierde vorige week zijn 12,5-jarig bestaan. Tijdens het evenement in het Eindhovense Evoluon werd samen met bezoekers ruim 25.000 euro opgehaald. Dit bedrag werd geschonken aan Artsen zonder Grenzen, dat het geld gebruikt voor een project in Sierra Leone. Ook was astronaut André Kuipers aanwezig om een inkijkje te geven in twee ruimtereizen en de voorbereidingen hierop.

De non-food specialist wilde zijn 12,5 jarig jubileum groots vieren. Het thema van het feest was ‘grensverleggend’. Daarmee werd onder meer gedoeld op de expansie van het bedrijf in het buitenland. Recentelijk werden nieuwe activiteiten ontplooid in Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittannië. Ook de keuze voor Artsen zonder Grenzen als goed doel, paste prima bij dat thema. De avond werd afgesloten met een internationaal 6-gangen diner. Tijdens het evenement in Eindhoven werden diverse prijzen uitgereikt op het gebied van non-food. Tankstationbedrijven konden awards winnen in diverse categorieën, waarbij de verschillende non-food segmenten de rode draad vormden.

André Kuipers

Hoogtepunt van de dag was een sessie van astronaut André Kuipers, die zowel in 2004 als in 2011/2012 een ruimtereis maakte. De tweede keer was hij zelfs meer dan honderd dagen in de ruimte. Hij sprak over zijn ervaringen voorafgaand en tijdens de reis van zes jaar geleden. Kuipers liet de ruim tweehonderd bezoekers onder meer foto’s zien waarop de aarde te zien was vanuit de ruimte. Ook legde hij uit welke technische ontwikkelingen uit de ruimtevaart wij dagelijks op aarde gebruiken, bijvoorbeeld satellieten.

Bekijk hieronder een sfeervideo van het jubileum van Newco:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.