Stijging van minimumlonen per 1 juli 2017

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen per 1 juli 2017. Verder gaat op datzelfde moment de leeftijd voor het wettelijk volwassenminimumloon omlaag, van 23 naar 22 jaar. Daarnaast wordt het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21-jarigen omhoog getrokken. Werkgevers kunnen voor deze extra verhoging compensatie krijgen via het minimumjeugdloonvoordeel.

Aanpassingen van de minimumvergoedingen voor werknemers vinden elk jaar plaats op 1 januari en 1 juli. Als gevolg daarvan wordt per 1 juli 2017 het wettelijk minimumloon voor werknemers vanaf 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband:

  • 1.565,40 euro per maand;
  •    361,25 euro per week;
  •      72,25 euro per dag.

Vanaf 1 januari 2018 veranderen ook de regels voor meerwerk. Verder is het de bedoeling dat op 1 juli 2019 de minimumloonleeftijd naar 21 jaar gaat. Met andere woorden, vanaf dat moment krijgen ook 21-jarigen het minimumloon voor volwassenen. Tevens gaat in 2019 het minimum­jeugdloon voor 18- tot en met 20-jarigen omhoog.

De verlaging van de leeftijd waarop iemand recht krijgt op het minimumloon voor volwassenen, is een gevolg van een vorig jaar genomen besluit. Daarbij werd afgesproken dat de grens voor jeugdlonen stapsgewijs zou worden verlaagd van 23 naar 21 jaar.

Kijk hier voor meer informatie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stijging van minimumlonen per 1 juli 2017 | TankPro.nl

Stijging van minimumlonen per 1 juli 2017

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen per 1 juli 2017. Verder gaat op datzelfde moment de leeftijd voor het wettelijk volwassenminimumloon omlaag, van 23 naar 22 jaar. Daarnaast wordt het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21-jarigen omhoog getrokken. Werkgevers kunnen voor deze extra verhoging compensatie krijgen via het minimumjeugdloonvoordeel.

Aanpassingen van de minimumvergoedingen voor werknemers vinden elk jaar plaats op 1 januari en 1 juli. Als gevolg daarvan wordt per 1 juli 2017 het wettelijk minimumloon voor werknemers vanaf 22 jaar en ouder bij een volledig dienstverband:

  • 1.565,40 euro per maand;
  •    361,25 euro per week;
  •      72,25 euro per dag.

Vanaf 1 januari 2018 veranderen ook de regels voor meerwerk. Verder is het de bedoeling dat op 1 juli 2019 de minimumloonleeftijd naar 21 jaar gaat. Met andere woorden, vanaf dat moment krijgen ook 21-jarigen het minimumloon voor volwassenen. Tevens gaat in 2019 het minimum­jeugdloon voor 18- tot en met 20-jarigen omhoog.

De verlaging van de leeftijd waarop iemand recht krijgt op het minimumloon voor volwassenen, is een gevolg van een vorig jaar genomen besluit. Daarbij werd afgesproken dat de grens voor jeugdlonen stapsgewijs zou worden verlaagd van 23 naar 21 jaar.

Kijk hier voor meer informatie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.