Lukoil gaat voorlopig geen tankstations meer verkopen

Lukoil gaat de komende tijd geen tankstations meer verkopen. De afgelopen jaren werden netwerken verkocht in diverse landen, onder meer Oekraïne, Cyprus en Polen. Daar komen voorlopig geen nieuwe verkooptransacties bij. Dat meldt het bedrijf in een donderdag verstuurd persbericht. In de periode 2015-2016 werd de herstructurering van het Lukoil-netwerk in Europa afgerond. De Russische maatschappij focust nu op tankstations met een maximale verticale integratie in de eigen productieketen.

Vladimir Nekrasov, eerste vicevoorzitter van het bedrijf meldt dat de optimalisatie van het internationaal retailnetwerk van het bedrijf voltooid is: “We hebben de verkoop van tankstation-netwerken in Polen, Letland, Litouwen, Estland, Oekraïne en Cyprus afgerond. Dit jaar voorzien wij geen grote veranderingen in de structuur van onze tankstations in het retail-segment.”

Positieve cijfers

Nekrasov stelt ook dat het internationale retail-segment van de Lukoil Groep positieve cijfers kan voorleggen, met groeiende kerncijfers in 2016 ten opzichte van het jaar ervoor. Retail- en wholesale-volumes groeiden respectievelijk met drie en zeven procent, terwijl de operationele inkomsten met vijf procent stegen.

De persdienst voegt daaraan toe: “Onze doelstellingen voor dit jaar zijn onder andere de naleving van de geplande indicatoren en het verder uitrollen van het investeringsprogramma, het behoud van de marktaandelen in markten waar het bedrijf actief is, een verdere focus op non-fuel producten en het verbeteren van de service.”

Het retail-netwerk van Lukoil omvat achttien landen, gelegen in voormalige Sovjet-republieken, Europa en de Verenigde Staten. Het bestaat uit 54 oliedepots, met een totale opslagcapaciteit van 1,46 miljoen kubieke meter en 2.706 tankstations (inclusief franchise en gehuurde tankstations).

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil gaat voorlopig geen tankstations meer verkopen | TankPro.nl

Lukoil gaat voorlopig geen tankstations meer verkopen

Lukoil gaat de komende tijd geen tankstations meer verkopen. De afgelopen jaren werden netwerken verkocht in diverse landen, onder meer Oekraïne, Cyprus en Polen. Daar komen voorlopig geen nieuwe verkooptransacties bij. Dat meldt het bedrijf in een donderdag verstuurd persbericht. In de periode 2015-2016 werd de herstructurering van het Lukoil-netwerk in Europa afgerond. De Russische maatschappij focust nu op tankstations met een maximale verticale integratie in de eigen productieketen.

Vladimir Nekrasov, eerste vicevoorzitter van het bedrijf meldt dat de optimalisatie van het internationaal retailnetwerk van het bedrijf voltooid is: “We hebben de verkoop van tankstation-netwerken in Polen, Letland, Litouwen, Estland, Oekraïne en Cyprus afgerond. Dit jaar voorzien wij geen grote veranderingen in de structuur van onze tankstations in het retail-segment.”

Positieve cijfers

Nekrasov stelt ook dat het internationale retail-segment van de Lukoil Groep positieve cijfers kan voorleggen, met groeiende kerncijfers in 2016 ten opzichte van het jaar ervoor. Retail- en wholesale-volumes groeiden respectievelijk met drie en zeven procent, terwijl de operationele inkomsten met vijf procent stegen.

De persdienst voegt daaraan toe: “Onze doelstellingen voor dit jaar zijn onder andere de naleving van de geplande indicatoren en het verder uitrollen van het investeringsprogramma, het behoud van de marktaandelen in markten waar het bedrijf actief is, een verdere focus op non-fuel producten en het verbeteren van de service.”

Het retail-netwerk van Lukoil omvat achttien landen, gelegen in voormalige Sovjet-republieken, Europa en de Verenigde Staten. Het bestaat uit 54 oliedepots, met een totale opslagcapaciteit van 1,46 miljoen kubieke meter en 2.706 tankstations (inclusief franchise en gehuurde tankstations).

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.