AVIA opent tankstations in Cuijk, Assen en Musselkanaal

AVIA heeft onlangs drie stations aan zijn netwerk toegevoegd. Het gaat om vestigingen in Cuijk, Assen en Musselkanaal. Ook kunnen automobilisten voortaan bij twee vestigingen in Oostzaan en Rozenburg hun elektrische auto opladen. Bij deze laatste twee locaties is sprake van een samenwerking met leverancier van alternatieve brandstoffen OrangeGas.

In Musselkanaal is een onbemande AVIA geopend. Deze is gevestigd aan de de Schoolstraat in de Groningse plaats. Ter plekke kunnen euro95 ongelood, superplus98 ongelood en (truck)diesel getankt worden. Tevens is in Assen een nieuwe AVIA geopend. De vestiging ligt aan de Winklerprinsstraat in de Drentse stad en er kan onder andere euro95 ongelood, diesel en lpg getankt worden. Het gaat om een bemande vestiging met shop en carwash.

Vollenhoven Olie

De derde locatie die onlangs geopend is, ligt in Cuijk. Het nieuwe tankstation wordt onbemand geëxploiteerd en ligt aan ’t Zand in de Brabantse plaats. Eind februari is de vestiging omgekleurd naar AVIA XPress. Het station was in handen van de familie Jansen, die het jarenlang onder Total-vlag exploiteerde. Maar recentelijk werd besloten om de locatie te verhuren aan Vollenhoven Olie.

Daarnaast start de tankstationformule met laadpalen op twee locaties. Het gaat om vestigingen in de Noord-Hollandse plaatsen Oostzaan en Rozenburg (vlakbij luchthaven Schiphol). De laadpalen hebben een chademo-lader en zijn geschikt voor diverse elektrische voertuigen, onder meer de Nissan Leaf, de Mitsubishi Outlander en Tesla Model S (met adapter). De stations zijn in handen van respectievelijk Achilles Brandstoffen Maatschappij en SO Retail.

Orange Gas

Voor het realiseren van de laadfaciliteiten wordt samengewerkt met Orange Gas. Laatstgenoemde is vooral bekend als leverancier van groengas/cng, maar is recentelijk ook in de markt voor elektrisch vervoer gestapt. Het wil in de regio Amsterdam acht snellaadpunten openen, die honderd procent groene stroom leveren. De elektriciteit is afkomstig van windenergie van Boerderijstroom. Orange Gas neemt zelf de exploitatie van de laadpalen voor zijn rekening.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.