Martin van Tol eerste winnaar van de BETA Brancheprijs

Tankstation-ondernemer Martin van Tol is dinsdag tijdens de Tankstation Vakbeurs uitgeroepen tot winnaar van de BETA Brancheprijs. Daarmee is hij Tankstation-ondernemer van het Jaar geworden. In een bomvolle congreszaal werden alle genomineerden het podium opgeroepen en één voor één in het zonnetje gezet door Ewout Klok, voorzitter van de branchevereniging. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) maakte als voorzitter van de vakjury de winnaar bekend. Dit deed hij via een videoboodschap die onderaan dit artikel te zien is.

Omtzigt las voor uit het juryrapport: “De eerste winnaar van de BETA Brancheprijs is een tankstation-ondernemer in hart en nieren. Hij is een initiatiefnemer bij uitstek en een échte verenigingsman. Hij deelt zijn kennis en gunt een ander zijn vondsten onder het mom van ‘velen weten meer dan één’. Ondernemers sluiten bij zijn ideeën aan en maken dagelijks gebruik van zijn pionierswerk op shopgebied.”

Edsko Schuitema

De winnaar nam vervolgens het woord. Hij bedankte alle aanwezigen en in het bijzonder de andere genomineerden. Hij had een speciaal woord voor BETA-oprichter Edsko Schuitema, die samen met Martin in 1990 aan de wieg stond van de vereniging. Het overlijden van Edsko vorig jaar was de aanleiding om de prijs in het leven te roepen.

Alle genomineerden zijn vorig jaar door collega’s aangedragen. De vakjury bestaande uit Arend Jan Diephuis (Sligro), Arjan Meester (Orange Peak Company), Ewout Klok (BETA), Pieter Omtzigt (CDA) en Tom van Gurp (Tankpro) heeft vervolgens de winnaar bepaald. De andere genomineerden waren, in willekeurige volgorde:

  • Ingrid en René de Wagenaar – Scheiwijk voor fijnproevers
  • Mattijs Jongeneel – Tankstations Jongeneel
  • Johan en Thea Kok – Kok Experience
  • Ger Loogman – Loogman Tanken en Wassen
  • Hans Oomen – Jora Tankstation B.V.
  • Gerard van Weelde – Tankstation van Weelde
  • Pieter van Gennep – Eerste Peut-ondernemer
  • Rosan Kreijne – Kreijne Holding
  • Nandor Trumpi – Esso Trumpi B.V.

Bekijk de video die ook te zien was tijdens de feestelijke uitreiking op de Tankstation Vakbeurs.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.