Shell ziet winst stijgen, winst van BP gehalveerd

De winst van Shell in het derde kwartaal is achttien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat kwam uit op ongeveer 2,8 miljard dollar (2,6 miljard euro tegen huidige wisselkoersen). Dat was vorig jaar nog 2,4 miljard dollar. Voor BP pakten de maanden juli, augustus en september minder gunstig uit. Het Britse concern zag de winst bijna halveren.

Het is het negende kwartaal op rij dat BP zijn winstcijfer zag verkleinen. Oorzaak van de negatieve trend is de relatief lage prijs voor olie. Weliswaar is van een dalende olieprijs geen sprake meer, maar het hoge prijsniveau van twee jaar geleden is nog lang niet bereikt.

De winst voor eenmalige posten en wijzigingen kwam uit op 933 miljoen dollar (848 miljoen euro tegen huidige wisselkoersen). Vorig jaar was dat nog 1,8 miljard dollar. BP blijft daarom vasthouden aan de strategie om te snijden in de kosten, zelfs als de olieprijzen weer stijgen.

Shell

Voor Shell was er beter nieuws. Het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn winst stijgen en vooral de downstream-onderdelen droegen bij aan het positieve resultaat, met een winst van 2,08 miljard dollar. Met de gasdivisie werd 931 miljoen dollar verdiend en met olie-upstreamtak 4 miljoen dollar.

Volgens topman Ben van Beurden is 2016 een transitiejaar voor Shell. Daarmee doelt hij onder meer op de integratie van het vorig jaar overgenomen BG Group, die inmiddels is afgerond. De lage olieprijzen blijven echter een belangrijke uitdaging en de vooruitzichten blijven onzeker (betaalde link).

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell ziet winst stijgen, winst van BP gehalveerd | TankPro.nl

Shell ziet winst stijgen, winst van BP gehalveerd

De winst van Shell in het derde kwartaal is achttien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat kwam uit op ongeveer 2,8 miljard dollar (2,6 miljard euro tegen huidige wisselkoersen). Dat was vorig jaar nog 2,4 miljard dollar. Voor BP pakten de maanden juli, augustus en september minder gunstig uit. Het Britse concern zag de winst bijna halveren.

Het is het negende kwartaal op rij dat BP zijn winstcijfer zag verkleinen. Oorzaak van de negatieve trend is de relatief lage prijs voor olie. Weliswaar is van een dalende olieprijs geen sprake meer, maar het hoge prijsniveau van twee jaar geleden is nog lang niet bereikt.

De winst voor eenmalige posten en wijzigingen kwam uit op 933 miljoen dollar (848 miljoen euro tegen huidige wisselkoersen). Vorig jaar was dat nog 1,8 miljard dollar. BP blijft daarom vasthouden aan de strategie om te snijden in de kosten, zelfs als de olieprijzen weer stijgen.

Shell

Voor Shell was er beter nieuws. Het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn winst stijgen en vooral de downstream-onderdelen droegen bij aan het positieve resultaat, met een winst van 2,08 miljard dollar. Met de gasdivisie werd 931 miljoen dollar verdiend en met olie-upstreamtak 4 miljoen dollar.

Volgens topman Ben van Beurden is 2016 een transitiejaar voor Shell. Daarmee doelt hij onder meer op de integratie van het vorig jaar overgenomen BG Group, die inmiddels is afgerond. De lage olieprijzen blijven echter een belangrijke uitdaging en de vooruitzichten blijven onzeker (betaalde link).

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.