Total mag bunkering-onderdeel verkopen aan Varo

Total heeft toestemming gekregen van de ACM om bunkering-activiteiten te verkopen aan Varo Energy. Het betreft het Fiwado-bedrijfsonderdeel dat voor een onbekend bedrag overgaat naar de nieuwe eigenaar. Tegelijkertijd werd bekend dat één van de aandeelhouders van Varo, namelijk Vitol, plannen heeft voor de overname van bijna 1.800 tankstations in Turkije.

Dat Total voornemens was om Fiwado te verkopen aan het moederbedrijf van Argos was al een tijdje bekend. Maar de transactie moest nog goedkeuring krijgen van de mededingingsautoriteit. Die werd eerder deze week ontvangen van ACM.

Reinplus Van Woerden

Varo Energy was al aanwezig in de markt voor scheepvaartbrandstof, onder de vlag van Reinplus Van Woerden Bunker. Daar worden nu dus de binnenvaart-activiteiten van Fiwado aan toegevoegd, met vijf stations in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Zwijndrecht.

Een deel van het bedrijf achter de Argos-stations is in handen van grondstoffenhandelaar Vitol. Die zou volgens een bericht van persbureau Bloomberg interesse hebben in de overname van het grootste tankstationnetwerk in Turkije. Het gaat dan om 1.785 locaties van OMV Petrol Ofisi AS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.