Fastned opent laadstation met Febo en broodjeszaak

Fastned wil begin 2017 een station openen in Haarlem. De Noord-Hollandse stad wordt hiermee de tweede plaats aan het onderliggende wegennet waar de uitbater van laadlocaties een vestiging realiseert. Bij het station komen ook een vestiging van snackbedrijf Febo en een broodjeszaak van Joosies. Plannen om op die plek zelf een shop te openen, heeft Fastned op dit moment niet.

De nieuwe bedrijven komen op de hoek van de Oudeweg en de Fustweg, op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. De grond is in handen van autobedrijf Martin Schilder Groep, dat met de komst van het Fastned-station wil inspelen op de groeiende verkoop van elektrische en hybride auto’s. Of de foodbedrijven en de laadpaal-exploitant gaan samenwerken, bijvoorbeeld door combideals aan te bieden, wordt op een later tijdstip bepaald.

Snelweg

Fastned is vooral bekend van zijn geel-bruin-grijze laadstations langs snelwegen. Inmiddels zijn er zo’n vijftig van gerealiseerd. Voor honderdvijftig andere plekken langs rijkswegen zijn concessies in bezit. Vorig jaar maakte het in Amsterdam gevestigde bedrijf bekend dat het wil uitbreiden naar het onderliggende wegennet.

Den Haag had vorige maand de primeur door de komst van een laadstation aan de Laan van Meerdervoort in de Hofstad. Haarlem wordt nu de tweede plaats waar Fastned een locatie bouwt. Ook heeft het bedrijf een deal gesloten met NS voor de aanleg van enkele vestigingen in de buurt van de treinstations in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Voor Febo is het de tweede keer in korte tijd dat het een vestiging opent bij een aanbieder van brandstoffen voor het wegverkeer. In Aalsmeer is kortgeleden een shop-in-shop gerealiseerd bij het tankstation van Ger Loogman.

Bron artist impression: Martin Schilder Groep

Lees ook: Fastned naar rechter voor vergunning tankshop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fastned opent laadstation met Febo en broodjeszaak | TankPro.nl

Fastned opent laadstation met Febo en broodjeszaak

Fastned wil begin 2017 een station openen in Haarlem. De Noord-Hollandse stad wordt hiermee de tweede plaats aan het onderliggende wegennet waar de uitbater van laadlocaties een vestiging realiseert. Bij het station komen ook een vestiging van snackbedrijf Febo en een broodjeszaak van Joosies. Plannen om op die plek zelf een shop te openen, heeft Fastned op dit moment niet.

De nieuwe bedrijven komen op de hoek van de Oudeweg en de Fustweg, op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. De grond is in handen van autobedrijf Martin Schilder Groep, dat met de komst van het Fastned-station wil inspelen op de groeiende verkoop van elektrische en hybride auto’s. Of de foodbedrijven en de laadpaal-exploitant gaan samenwerken, bijvoorbeeld door combideals aan te bieden, wordt op een later tijdstip bepaald.

Snelweg

Fastned is vooral bekend van zijn geel-bruin-grijze laadstations langs snelwegen. Inmiddels zijn er zo’n vijftig van gerealiseerd. Voor honderdvijftig andere plekken langs rijkswegen zijn concessies in bezit. Vorig jaar maakte het in Amsterdam gevestigde bedrijf bekend dat het wil uitbreiden naar het onderliggende wegennet.

Den Haag had vorige maand de primeur door de komst van een laadstation aan de Laan van Meerdervoort in de Hofstad. Haarlem wordt nu de tweede plaats waar Fastned een locatie bouwt. Ook heeft het bedrijf een deal gesloten met NS voor de aanleg van enkele vestigingen in de buurt van de treinstations in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Voor Febo is het de tweede keer in korte tijd dat het een vestiging opent bij een aanbieder van brandstoffen voor het wegverkeer. In Aalsmeer is kortgeleden een shop-in-shop gerealiseerd bij het tankstation van Ger Loogman.

Bron artist impression: Martin Schilder Groep

Lees ook: Fastned naar rechter voor vergunning tankshop

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.