Tankstation wil overvallen voorkomen met avondkorting

Een pomphouder in de Verenigde Staten heeft een opvallende actie bedacht om overvallen op zijn tankstation te voorkomen. Hij geeft na 19:00 uur korting op brandstof aan politieagenten en aan klanten met een pistoolvergunning. Hij hoopt daarmee potentiële overvallers af te schrikken.

Het Shell-tankstation in Sauk Rapids, in de staat Minnesota, is eerder dit jaar al twee keer overvallen. Een andere locatie in hetzelfde dorp werd dit jaar ook al slachtoffer van een overval. De ondernemer van eerstgenoemde locatie vond het tijd voor actie. Hij hing daarom in zijn station een poster op met de tekst: ‘Korting voor wetshandhavers of voor mensen met een vergunning om een pistool te dragen’.

Tien cent korting

De betreffende klanten krijgen na zeven uur ’s avonds een korting van tien cent per ‘gallon’, wat neerkomt op iets minder dan drie cent pompkorting per liter. Ondernemer Frank Schwagel wil met de kortingsactie ’s avonds meer bezoekers in zijn station krijgen. Dat moet de veiligheid vergroten voor hemzelf en voor zijn personeelsleden.

“Ze komen binnen met geweren en messen en bedreigen onze werknemers”, aldus Schwagel tegen Amerikaanse media. “We hebben extra geld uitgegeven aan veiligheidsmaatregelen en ik wil alles doen om aandacht te vragen voor dit probleem. We hopen dat de daders worden gepakt.”

Bron foto: Facebook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.