Van Kessel Olie mag Hopmans en Van den Broek overnemen

De Brabantse brandstofhandelaar Van Kessel Olie heeft toestemming gekregen om twee branchegenoten over te nemen. Het gaat om Hopmans Olie en Van den Broek Olie. Mededingingsautoriteit ACM zag geen reden om het samengaan van de drie Brabantse bedrijven niet toe te staan.

Daarmee komt de weg vrij voor Van Kessel Olie om volledige zeggenschap te krijgen over de bedrijven uit Langenboom en Veghel. Als de deal is afgerond, beschikt het bedrijf uit Milheeze over een netwerk van zo’n 25 tankstations. Ook worden door de transactie de leveringsactiviteiten op het gebied van brandstof- en olieproducten fors uitgebreid.

Tankstations

Van den Broek Olie heeft zestien tankstations, onder het Elan-merk. Hopmans baat acht vestigingen uit onder het eigen merk. Van Kessel heeft momenteel één BP en twee Argos-stations. Tevens opende Van den Broek en Van Kessel onlangs een trucklocatie in Veghel. Plannen om merkwijzigingen door te voeren op de verschillende stations, zijn er momenteel niet.

Met de overname van beide bedrijven geeft Van Kessel invulling aan zijn groeistrategie. Door de samenvoeging van activiteiten en bijbehorende schaalvoordelen wil het bedrijf zijn rentabiliteit verder verhogen. Zodra de deal is afgerond, worden de activiteiten aangestuurd vanuit één kantoor, in Milheeze. Voor het personeel moet de transactie zonder gevolgen blijven.

Lees ook: Van Kessel Olie neemt Hopmans en Van den Broek over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Van Kessel Olie mag Hopmans en Van den Broek overnemen | TankPro.nl

Van Kessel Olie mag Hopmans en Van den Broek overnemen

De Brabantse brandstofhandelaar Van Kessel Olie heeft toestemming gekregen om twee branchegenoten over te nemen. Het gaat om Hopmans Olie en Van den Broek Olie. Mededingingsautoriteit ACM zag geen reden om het samengaan van de drie Brabantse bedrijven niet toe te staan.

Daarmee komt de weg vrij voor Van Kessel Olie om volledige zeggenschap te krijgen over de bedrijven uit Langenboom en Veghel. Als de deal is afgerond, beschikt het bedrijf uit Milheeze over een netwerk van zo’n 25 tankstations. Ook worden door de transactie de leveringsactiviteiten op het gebied van brandstof- en olieproducten fors uitgebreid.

Tankstations

Van den Broek Olie heeft zestien tankstations, onder het Elan-merk. Hopmans baat acht vestigingen uit onder het eigen merk. Van Kessel heeft momenteel één BP en twee Argos-stations. Tevens opende Van den Broek en Van Kessel onlangs een trucklocatie in Veghel. Plannen om merkwijzigingen door te voeren op de verschillende stations, zijn er momenteel niet.

Met de overname van beide bedrijven geeft Van Kessel invulling aan zijn groeistrategie. Door de samenvoeging van activiteiten en bijbehorende schaalvoordelen wil het bedrijf zijn rentabiliteit verder verhogen. Zodra de deal is afgerond, worden de activiteiten aangestuurd vanuit één kantoor, in Milheeze. Voor het personeel moet de transactie zonder gevolgen blijven.

Lees ook: Van Kessel Olie neemt Hopmans en Van den Broek over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.