Nederlanders betalen meer dan 100 miljoen keer contactloos

De contactloze vorm van betalen neemt snel toe. Eerder deze maand werd voor de honderdmiljoenste keer afgerekend met de bankpas of mobiele telefoon zonder pincode in te toetsen. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. Deze methode van afrekenen komt in de petrolbranche nog weinig voor, al steekt het hier en daar al de kop op.

Bij contactloos betalen houdt de klant zijn bankpas tegen een reader of ’swipet’ zijn telefoon erlangs. Om veiligheidsredenen is een bovengrens ingesteld van 25 euro per transactie. Daarboven moet een pincode worden ingevoerd. Ook als verschillende betalingen achter elkaar worden gedaan met een totale waarde van vijftig euro of meer, is het intoetsen van een pincode noodzakelijk.

Niet alleen het aantal mensen dat gebruikmaakt van deze vorm van betaling neemt toe. Ook de hoeveelheid betaalautomaten dat geschikt is voor deze manier van afrekenen stijgt. Ongeveer een derde van de in totaal driehonderdduizend automaten in ons land kan deze vormen van afrekenen verwerken.

Tankstations

Bij tankstations wordt er nog weinig gebruik van gemaakt. Veel klanten tanken voor meer dan 25 euro, waardoor het contactloos brandstof afrekenen met de bankpas zonder een pincode in te voeren, geen optie meer is. Wel kunnen op sommige plekken shopaankopen en wasbeurten op deze manier worden betaald, ook als een mobiele telefoon wordt gebruikt.

Momenteel zijn diverse grote merken bezig om deze betalingsmethode in te voeren. Zo rolt Shell dit uit bij veel stations in Groot-Brittannië, onder de noemer ’Fill Up & Go’. Ook Total is met een soortgelijk project gestart in Duitsland.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlanders betalen meer dan 100 miljoen keer contactloos | TankPro.nl

Nederlanders betalen meer dan 100 miljoen keer contactloos

De contactloze vorm van betalen neemt snel toe. Eerder deze maand werd voor de honderdmiljoenste keer afgerekend met de bankpas of mobiele telefoon zonder pincode in te toetsen. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. Deze methode van afrekenen komt in de petrolbranche nog weinig voor, al steekt het hier en daar al de kop op.

Bij contactloos betalen houdt de klant zijn bankpas tegen een reader of ’swipet’ zijn telefoon erlangs. Om veiligheidsredenen is een bovengrens ingesteld van 25 euro per transactie. Daarboven moet een pincode worden ingevoerd. Ook als verschillende betalingen achter elkaar worden gedaan met een totale waarde van vijftig euro of meer, is het intoetsen van een pincode noodzakelijk.

Niet alleen het aantal mensen dat gebruikmaakt van deze vorm van betaling neemt toe. Ook de hoeveelheid betaalautomaten dat geschikt is voor deze manier van afrekenen stijgt. Ongeveer een derde van de in totaal driehonderdduizend automaten in ons land kan deze vormen van afrekenen verwerken.

Tankstations

Bij tankstations wordt er nog weinig gebruik van gemaakt. Veel klanten tanken voor meer dan 25 euro, waardoor het contactloos brandstof afrekenen met de bankpas zonder een pincode in te voeren, geen optie meer is. Wel kunnen op sommige plekken shopaankopen en wasbeurten op deze manier worden betaald, ook als een mobiele telefoon wordt gebruikt.

Momenteel zijn diverse grote merken bezig om deze betalingsmethode in te voeren. Zo rolt Shell dit uit bij veel stations in Groot-Brittannië, onder de noemer ’Fill Up & Go’. Ook Total is met een soortgelijk project gestart in Duitsland.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.