Esso tankstation prijsbord

NRG Value rondt overname honderd Esso-stations af

Esso tankstation prijsbord

Het bedrijf NRG Value heeft woensdag de overname van honderd Esso-locaties afgerond. De overdracht van de tankstations is voorspoedig verlopen en vóór het middaguur waren de meeste vestigingen weer beschikbaar voor de klanten. De overname werd in februari dit jaar aangekondigd. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, maken de betrokken partijen niet bekend.

NRG Value wordt door de overname een belangrijke speler op de Nederlandse tankstationmarkt. Naast 82 stations aan het onderliggende wegennet in de Randstad en in Oost- en Zuid-Nederland, gaat het om achttien snelweglocaties, ongeveer twee derde van alle rijksweg-Esso’s. Toekomstige uitbreiding wordt niet uitgesloten. ”We willen ons huidige netwerk uitbreiden met kwalitatief hoogwaardige en klantvriendelijke stations”, aldus de ceo Ramon Mendes de Leon.

Nieuwkomer

NRG Value is een nieuwkomer op de petrolmarkt. Het is een zelfstandige Nederlandse onderneming, die vorig jaar is opgericht door voormalige ’executives’ van Shell, Exxon Mobil en de Amerikaanse bank Merrill Lynch. ABN Amro Participaties is mede-investeerder in het bedrijf.

Exxon Mobil heeft in Nederland al langer de strategie om tankstation van de hand te doen. Zo werden netwerken verkocht aan onder meer Haan en Vissers Olie. Met de overdracht van de honderd stations aan NRG Value, heeft Exxon niet of nauwelijks nog stations in eigen beheer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.