Shell houdt licentie voor grootste tankstation ter wereld

Shell blijft licentiehouder van de Berchem-locatie in Luxemburg.  Die vestiging is het grootste tankstation ter wereld. De Luxemburgse overheid heeft Shell een nieuwe vergunning toegekend, waardoor het geelrode merk de komende tien jaar op de luifel blijft staan. De komende maanden wordt het station gerenoveerd en uitgebreid.

Sinds de aanleg van tankstation Berchem in 1983 is het altijd een Shell-station geweest. Door de jaren heen is het brandstofvolume toegenomen. Dagelijks bevoorraden ongeveer twintig brandstoftrucks deze locatie. Ook de restaurantcapaciteit van het station en het aanbod in de shop zijn gegroeid.

Het station bedient een breed nationaal en internationaal klantenbestand met zo’n 25.000 bezoekers per dag. Deze klanten komen onder meer uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en diverse Oost-Europese landen.

Renoveren

Nu de licentie met tien jaar is verlengd, wil Shell de klantbeleving van het station verder verbeteren. Op de begane grond lopen klanten meteen de Shell-shop binnen, waar een gevarieerd assortiment van versbelegde Deli2go-broodjes, smoothies en koffie wordt aangeboden. Ook kan de klant hier terecht voor smeermiddelen.

Een niveau lager bevinden zich schone douches en toiletten. Op de eerste verdieping komt een open ruimte waar klanten kunnen eten en drinken. Daarnaast komt er een fastfoodrestaurant.

Voorterrein

Ook de buitenkant van het station wordt opgeknapt. Bij de verbouwing worden de hoogste normen gehanteerd op het gebied van isolatiemateriaal en led-verlichting. Niet alleen het gebouw verandert, ook het voorterrein, de communicatie en bewegwijzering worden herzien. Deze werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd. Het tankstation Berchem ligt aan de E25/A3-snelweg in de richting van de stad Luxemburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.