Texaco opent futuristisch station met gesplitste luifel

Texaco heeft vorige week een tankstation in Utrecht geopend met een zeer opvallende luifel. De vestiging heeft namelijk boven het voorterrein twee delen, die samenkomen bij de ingang van de shop. De naam Texaco staat niet op de luifel. De opvallende vormgeving is mede ingegeven door het Utrechtse stadsbestuur, dat bij het verlenen van de vergunning eiste dat de locatie een uiterlijk zou krijgen dat afwijkt van de gebruikelijke tankstation-vormgeving.

Het ontwerp is afkomstig van Bogaerds Architecten uit het Zuid-Hollandse Numansdorp. Dat bedrijf kreeg de opdracht om een opvallend uiterlijk te maken en besloot om de luifel ’natuurlijk’ uit het landschap te laten komen (zie foto’s onderaan het artikel) en het boven de ingang van de tankshop in tweeën te splitsen. Daardoor komt er meer lichtinval bij de winkel, terwijl de klanten toch droog kunnen tanken, naar de shop kunnen lopen en er geen donkere hoekjes ontstaan. De beveiligingstechnologie van het station is van BigBrother. Het bedrijf integreerde zijn nieuwste toepassingen in het camerasysteem met PumpWatch aan de basis.

Go Fresh

De vestiging heeft drie pompeilanden en evenzoveel wasboxen. Ook is er een ruim opgezette shop, waar een afgeslankte vorm van het nieuwe concept Go Fresh is toegepast. Het station in Utrecht is de eerste city-locatie die dat heeft. Het concept moet op termijn standaard worden voor Texaco’s in Nederland. De momenteel meer gebruikelijke Go the Fresh Way-formule zal daardoor minder en minder te zien zijn langs de Nederlandse wegen.

Het tankstation is gelegen aan de Vleutenseweg in nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Dat deel van de stad is volop in ontwikkeling en de verwachting is dat zich in dat gebied nog meer inwoners gaan vestigen. Op het station wordt geen lpg verkocht, omdat de plaatselijke overheid het aantal lpg-punten beperkt wil houden in binnenstedelijke gebieden.

Of de zwart-rode formule vaker van een dergelijk ontwerp gebruik gaat maken, is nog niet helder. “Bij het ontwerpen van een nieuw station nemen we steeds verschillende elementen mee in onze overweging”, legt woordvoerder Jorinde Nieuwenhuis uit. “Naast de technische elementen, speelt voor ons de locatie en vooral de klant een heel belangrijke rol. Die vindt het immers leuker om naar een mooie winkel te gaan dan naar een saai gebouw. Op die manier willen we efficiënte stations ontwerpen met tegelijkertijd een aangename uitstraling, die perfect past op de desbetreffende locatie.”

Tom van Gurp

Texaco Leische Rijn
Texaco Leidsche Rijn 4
Texaco Leidsche Rijn 3

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Texaco opent futuristisch station met gesplitste luifel”

Bas Laurense|25.06.15|20:21

De nieuwste aanwinst van Texaco. Nu het is tijd voor iets nieuws op de Sarphatistraat 225 te Amsterdam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.