Financiële hulp voor pomphouders bij bodemsanering blijft

Ondernemers kunnen de komende jaren gebruik blijven maken van subsidies voor het schoonmaken van verontreinigde grond bij hun tankstation. Daartoe hebben werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en de overheid afspraken gemaakt. Momenteel is deze regeling al van kracht, maar deze zou in 2017 aflopen. Nu zijn stappen gezet om deze financiële hulp ook na dat jaar beschikbaar te houden. Daarnaast moet het proces voor deze hulp eenvoudiger worden en moe het geld sneller worden overgemaakt naar de rekening van de pomphouder.

In het verleden konden pomphouders gebruikmaken van stichting Subat als ze de grond wilden schoonmaken bij het stoppen met de exploitatie van hun tankstation. Velen hebben dat ook gedaan. Ondernemers die echter hun stationsactiviteiten niet wilden staken, konden geen beroep doen op de organisatie.

Schoonmaken

Wel was er voor hen financiële hulp vanuit de overheid bij het wegwerken van bodemverontreiniging. Het geld liet echter nog weleens op zich wachten en het administratieve proces om de grond te kunnen schoonmaken, was niet gemakkelijk.

”We hebben met de nieuwe afspraken stappen gezet om dat proces te vergemakkelijken”, aldus milieu-expert Jan Bessembinders van branchevereniging Bovag, lid van VNO-NCW. ”Tevens hebben de betrokken partijen afgesproken dat financiële hulp voorlopig beschikbaar blijft voor tankstation-ondernemers en andere sectoren en dat het geld sneller wordt gestort.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Financiële hulp voor pomphouders bij bodemsanering blijft | TankPro.nl

Financiële hulp voor pomphouders bij bodemsanering blijft

Ondernemers kunnen de komende jaren gebruik blijven maken van subsidies voor het schoonmaken van verontreinigde grond bij hun tankstation. Daartoe hebben werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en de overheid afspraken gemaakt. Momenteel is deze regeling al van kracht, maar deze zou in 2017 aflopen. Nu zijn stappen gezet om deze financiële hulp ook na dat jaar beschikbaar te houden. Daarnaast moet het proces voor deze hulp eenvoudiger worden en moe het geld sneller worden overgemaakt naar de rekening van de pomphouder.

In het verleden konden pomphouders gebruikmaken van stichting Subat als ze de grond wilden schoonmaken bij het stoppen met de exploitatie van hun tankstation. Velen hebben dat ook gedaan. Ondernemers die echter hun stationsactiviteiten niet wilden staken, konden geen beroep doen op de organisatie.

Schoonmaken

Wel was er voor hen financiële hulp vanuit de overheid bij het wegwerken van bodemverontreiniging. Het geld liet echter nog weleens op zich wachten en het administratieve proces om de grond te kunnen schoonmaken, was niet gemakkelijk.

”We hebben met de nieuwe afspraken stappen gezet om dat proces te vergemakkelijken”, aldus milieu-expert Jan Bessembinders van branchevereniging Bovag, lid van VNO-NCW. ”Tevens hebben de betrokken partijen afgesproken dat financiële hulp voorlopig beschikbaar blijft voor tankstation-ondernemers en andere sectoren en dat het geld sneller wordt gestort.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.