Omzet weekend- en feestdagen in toekomst sneller bijgeboekt

De omzet van weekend- en feestdagen moet binnen enkele jaren sneller worden bijgeboekt op de rekening van de pomphouder. Nu kan dit enkele dagen duren, maar in de toekomst moet dit enkele seconden worden. Dat zijn diverse werkgeversorganisaties en banken afgelopen week overeengekomen. Uiteindelijk moeten transacties 24 uur per dag, zeven dagen per week binnen vijf seconden op de rekening zijn bijgeboekt.

De voornemens zijn goed nieuws voor tankstation-exploitanten, die vooral lang moeten wachten tot de omzet van feest- en weekenddagen op de bankrekening is gestort. Dit terwijl de betalingstermijn voor ondernemers zelf vaak heel kort is. In een aantal gevallen moeten pomphouders zelfs meteen afrekenen bij brandstoflevering en is betalen op krediet niet mogelijk.

Onderhandelingen

Martijn van der Kolk van belangenvereniging Beta voert namens de petrolbranche de onderhandelingen en is verheugd met het resultaat. “Het is positief dat er na jarenlang praten een ambitie en stip op de horizon liggen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld eindelijk onze ambities met betrekking tot weekend- en feestdagen worden ingevuld.”

De drie grote banken Rabobank, ING en ABN Amro hebben volgens Van der Kolk expliciet aangegeven inrichting te willen geven aan de betaal-infrastructuur voor het verbeterde betalingsverkeer. Hiervoor wordt een werkgroep opgericht, die begin juni voor het eerst bijeenkomt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Omzet weekend- en feestdagen in toekomst sneller bijgeboekt | TankPro.nl

Omzet weekend- en feestdagen in toekomst sneller bijgeboekt

De omzet van weekend- en feestdagen moet binnen enkele jaren sneller worden bijgeboekt op de rekening van de pomphouder. Nu kan dit enkele dagen duren, maar in de toekomst moet dit enkele seconden worden. Dat zijn diverse werkgeversorganisaties en banken afgelopen week overeengekomen. Uiteindelijk moeten transacties 24 uur per dag, zeven dagen per week binnen vijf seconden op de rekening zijn bijgeboekt.

De voornemens zijn goed nieuws voor tankstation-exploitanten, die vooral lang moeten wachten tot de omzet van feest- en weekenddagen op de bankrekening is gestort. Dit terwijl de betalingstermijn voor ondernemers zelf vaak heel kort is. In een aantal gevallen moeten pomphouders zelfs meteen afrekenen bij brandstoflevering en is betalen op krediet niet mogelijk.

Onderhandelingen

Martijn van der Kolk van belangenvereniging Beta voert namens de petrolbranche de onderhandelingen en is verheugd met het resultaat. “Het is positief dat er na jarenlang praten een ambitie en stip op de horizon liggen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld eindelijk onze ambities met betrekking tot weekend- en feestdagen worden ingevuld.”

De drie grote banken Rabobank, ING en ABN Amro hebben volgens Van der Kolk expliciet aangegeven inrichting te willen geven aan de betaal-infrastructuur voor het verbeterde betalingsverkeer. Hiervoor wordt een werkgroep opgericht, die begin juni voor het eerst bijeenkomt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.