Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Oliemaatschappij Shell gaat de komende drie jaar 13,3 miljard euro bezuinigen op haar jaarlijkse investeringen. Reden voor het terugschroeven van de uitgaven zijn de aanhoudende lage olieprijzen. Dat maakte topman Ben van Beurden donderdag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers en de cijfers over het vierde kwartaal. Of deze bezuinigingsronde ook gevolgen heeft voor tankstations in Nederland is nog niet duidelijk.

Shell investeerde in het afgelopen jaar ruim dertig miljard euro. Daar gaat jaarlijks ongeveer een zevende vanaf. Aanvullende bezuinigingen worden niet uitgesloten. Op welke investeringen wordt bezuinigd, heeft Van Beurden niet bekendgemaakt.

Tankstations

Wel is eerder al duidelijk geworden dat de bouw van een petrochemische fabriek in Qatar is afgeblazen. Dat besluit is onderdeel van de miljardenbezuiniging. Daarnaast stootte het bedrijf in diverse landen tankstations af. Onder meer in Groot-Brittannië, Noorwegen en Australië werden locaties van de hand gedaan. Of dit ook in Nederland gaat gebeuren, is onduidelijk. De bouw van een faciliteit in Irak gaat wel door.

Shell is zeker niet de enige ’oil major’ die snijdt in de uitgaven. Kuwait Petroleum wil zijn raffinaderij in het Rotterdamse havengebied van de hand doen en BP heeft opslagfaciliteiten in Amsterdam en Rotterdam in de etalage gezet. Daarnaast gaan de Britten bezuinigen op hun Noordzee-activiteiten. Deze worden aangestuurd vanuit de Schotse stad Aberdeen.

Lees ook: Shell-topman: langdurig lage olieprijs kan probleem worden

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen | TankPro.nl

Miljardenbezuiniging bij Shell door lagere olieprijzen

Oliemaatschappij Shell gaat de komende drie jaar 13,3 miljard euro bezuinigen op haar jaarlijkse investeringen. Reden voor het terugschroeven van de uitgaven zijn de aanhoudende lage olieprijzen. Dat maakte topman Ben van Beurden donderdag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers en de cijfers over het vierde kwartaal. Of deze bezuinigingsronde ook gevolgen heeft voor tankstations in Nederland is nog niet duidelijk.

Shell investeerde in het afgelopen jaar ruim dertig miljard euro. Daar gaat jaarlijks ongeveer een zevende vanaf. Aanvullende bezuinigingen worden niet uitgesloten. Op welke investeringen wordt bezuinigd, heeft Van Beurden niet bekendgemaakt.

Tankstations

Wel is eerder al duidelijk geworden dat de bouw van een petrochemische fabriek in Qatar is afgeblazen. Dat besluit is onderdeel van de miljardenbezuiniging. Daarnaast stootte het bedrijf in diverse landen tankstations af. Onder meer in Groot-Brittannië, Noorwegen en Australië werden locaties van de hand gedaan. Of dit ook in Nederland gaat gebeuren, is onduidelijk. De bouw van een faciliteit in Irak gaat wel door.

Shell is zeker niet de enige ’oil major’ die snijdt in de uitgaven. Kuwait Petroleum wil zijn raffinaderij in het Rotterdamse havengebied van de hand doen en BP heeft opslagfaciliteiten in Amsterdam en Rotterdam in de etalage gezet. Daarnaast gaan de Britten bezuinigen op hun Noordzee-activiteiten. Deze worden aangestuurd vanuit de Schotse stad Aberdeen.

Lees ook: Shell-topman: langdurig lage olieprijs kan probleem worden

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.