Klanten pinnen steeds vaker bij tankstations

De populariteit van pinnen neemt toe. in het afgelopen jaar vonden er bij tankstations zo’n drie procent meer pinbetalingen plaats dan in het jaar ervoor. Een gunstige ontwikkeling, want daardoor vermindert de hoeveelheid contant geld en worden tankstations minder aantrekkelijk voor overvallers. Ook bij andere branches wint pinnen aan populariteit.

Betaalvereniging Nederland, een samenwerkingsverband van bedrijven die zich bezighouden met betalingsverkeer, verzamelde gegevens over de diverse vormen van elektronisch betalen in Nederland. Daaruit blijkt consumenten nog nooit zo vaak met hun pinpas hebben afgerekend als in het afgelopen jaar. “Met een stijging van bijna tien procent laten Nederlanders zien vertrouwen te hebben in elektronisch betalen”, aldus de vereniging. Bij tankstations was de stijging dus wat minder groot: drie procent.

Groei

Betaalvereniging Nederland verwacht dat dit jaar eveneens een sterke groei van elektronisch betalen te zien zal zijn. Onder andere door nieuwe ontwikkelingen zoals contactloos betalen, retourpinnen, iDeal mobiel en de introductie van het elektronisch machtigen.

Niet al die vormen zijn even populair in het petrolkanaal. Zo is contactloos betalen nog niet mogelijk bij tankstations, omdat in de petrolbranche een ander protocol wordt gebruikt. Daar moeten nog aanpassingen aan worden gedaan. “En dat is jammer, want contactloze betalingen zouden veel kleine contante betalingen kunnen vervangen”, legt Martijn van der Kolk van branchevereniging Beta uit. “We proberen dan ook zo snel mogelijk een proef te organiseren.”

Tankstations

Daarnaast blijft contant afrekenen een veelgebruikte betaalmethode bij tankstations. ”Daarom is het van belang dat banken de kosten voor bijvoorbeeld het afstorten van kasgeld laag houden”, aldus Van der Kolk. ”Daar blijven wij ons de komende jaren ook volop voor inzetten. We willen niet dat de tankstation-ondernemers deze rekening gepresenteerd krijgen.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klanten pinnen steeds vaker bij tankstations | TankPro.nl

Klanten pinnen steeds vaker bij tankstations

De populariteit van pinnen neemt toe. in het afgelopen jaar vonden er bij tankstations zo’n drie procent meer pinbetalingen plaats dan in het jaar ervoor. Een gunstige ontwikkeling, want daardoor vermindert de hoeveelheid contant geld en worden tankstations minder aantrekkelijk voor overvallers. Ook bij andere branches wint pinnen aan populariteit.

Betaalvereniging Nederland, een samenwerkingsverband van bedrijven die zich bezighouden met betalingsverkeer, verzamelde gegevens over de diverse vormen van elektronisch betalen in Nederland. Daaruit blijkt consumenten nog nooit zo vaak met hun pinpas hebben afgerekend als in het afgelopen jaar. “Met een stijging van bijna tien procent laten Nederlanders zien vertrouwen te hebben in elektronisch betalen”, aldus de vereniging. Bij tankstations was de stijging dus wat minder groot: drie procent.

Groei

Betaalvereniging Nederland verwacht dat dit jaar eveneens een sterke groei van elektronisch betalen te zien zal zijn. Onder andere door nieuwe ontwikkelingen zoals contactloos betalen, retourpinnen, iDeal mobiel en de introductie van het elektronisch machtigen.

Niet al die vormen zijn even populair in het petrolkanaal. Zo is contactloos betalen nog niet mogelijk bij tankstations, omdat in de petrolbranche een ander protocol wordt gebruikt. Daar moeten nog aanpassingen aan worden gedaan. “En dat is jammer, want contactloze betalingen zouden veel kleine contante betalingen kunnen vervangen”, legt Martijn van der Kolk van branchevereniging Beta uit. “We proberen dan ook zo snel mogelijk een proef te organiseren.”

Tankstations

Daarnaast blijft contant afrekenen een veelgebruikte betaalmethode bij tankstations. ”Daarom is het van belang dat banken de kosten voor bijvoorbeeld het afstorten van kasgeld laag houden”, aldus Van der Kolk. ”Daar blijven wij ons de komende jaren ook volop voor inzetten. We willen niet dat de tankstation-ondernemers deze rekening gepresenteerd krijgen.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.