financien, geld, administratie

Prijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaald

Tankstation-ondernemers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten via Meeùs, betalen daarvoor nu fors minder premie. Pomphouders hebben recht op tien procent premiekorting. Tevens is het adviestraject voor dergelijke verzekeringen herzien. Daarmee moeten ondernemers van nog betere informatie worden voorzien bij het bepalen welke verzekering het beste bij ze past.

Pomphouders lopen, net als veel andere sectoren, het risico gedurende een korte of lange periode niet of minder te kunnen werken. Bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval of overval. Soms is de opgelopen lichamelijke of psychische schade zó groot, dat werken definitief tot het verleden behoort. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt dan uitkomst.

Ondernemers

”De inkomsten die je misloopt door arbeidsongeschiktheid kunnen fors oplopen”, weet Simon Heykoop, directeur van Meeùs Rotterdam. ”Een periode van een halfjaar of een jaar kunnen veel ondernemers goed opvangen. Maar soms duurt het jaren voordat iemand weer aan de slag kan.

“Dat heeft grote gevolgen voor de financiële situatie. Verzekeren kan dan een oplossing zijn. De AOV staat bekend als een dure verzekering. Wat minder bekend is: er zijn tal van mogelijkheden om minder te betalen. Bovendien hebben pomphouders recht op tien procent premiekorting.”

Premie

Ondernemers kunnen per direct gebruikmaken van deze lage premie als ze een dergelijke verzekering afsluiten via Meeùs. Heykoop: ”We hebben ons adviestraject voor tankstation-ondernemers aangescherpt. Pomphouders krijgen nog beter inzicht in welke verzekering ze het beste kunnen afsluiten en bij welke aanbieder.”

AOV-advies van Meeùs en het verzekeren staan los van elkaar. Het bedrijf adviseert de ondernemers, maar is niet de verstrekker van de verzekering. “Wij vinden onze onafhankelijkheid belangrijk. Bij de adviesfase kijken we naar wat een ondernemer nodig heeft bij arbeidsongeschiktheid. De aanbieder staat daar los van. Onze specialisten adviseren over de AOV die bij de ondernemer past en begeleiden bij het afsluiten van de verzekering.

Advies

Overigens kunnen ondernemers mét een AOV ook bij Meeùs advies inwinnen. “De kans is groot dat hun huidige verzekering niet meer aansluit bij de actuele situatie. Er is de afgelopen tijd veel veranderd. Bovendien zijn de premies verlaagd en is de manier van belonen ingrijpend anders.”

Het provisieverbod biedt besparingsmogelijkheden: wellicht kan een pomphouder voor een bestaande polis de provisie vervangen voor een lagere ‘fee’. Dit wordt door Meeùs gecheckt tegen een vaste fee van 250 euro, mits de besparing groter is dan dit bedrag. Is de besparing minder, dan worden geen kosten in rekening gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.