DCMR, Milieudienst Rijnmond, controleur

Naleving milieuregels bij tankstations regio Rijnmond verbeterd

DCMR, Milieudienst Rijnmond, controleur

Het aantal tankstations in de Rijnmondse regio dat voldoet aan alle milieuregels is verdubbeld dit jaar. Vorig jaar kwamen nog zo’n 22 procent van de tweehonderd vestigingen foutloos door alle keuringen. Inmiddels is dat percentage opgelopen tot 40 procent. Dat maakte directeur Jan van der Heuvel van controle-instantie DCMR vorige week bekend. Uit de nieuwe cijfers van de Rotterdamse milieudienst blijkt dat de stijgende lijn van vorig jaar is doorgezet.

Toen voldeed dus ongeveer één op de vijf locaties aan alle regels. Het jaar daarvoor lag dat aantal beduidend lager. Inmiddels voldoen dus twee op de vijf stations in de Rotterdamse regio aan alle wettelijke voorschriften.

Brandstoffen

Dit betekent echter allerminst dat zich bij de andere zestig procent grote problemen voordoen. Vaak gaat het om kleine administratieve zaken die niet honderd procent op orde waren. DCMR voert jaarlijks diverse controles uit op het gebied van milieuzorg, bijvoorbeeld omtrent de opslag van brandstoffen en de kwaliteit van de pompen.

Van den Heuvel hoopt dat binnen afzienbare tijd het percentage wordt opgeschroefd naar zeventig procent. ”Het zou heel vervelend zijn als een paar achterblijvers het imago bepalen van de stations die hun zaakjes goed op orde hebben.”

Pomphouders

Een middel dat daarbij moet helpen, is het Handboek Milieuzorg Tankstations. In dat handboek, dat vorige week is gepresenteerd, staan alle regels waaraan tankstations moeten voldoen. Op korte termijn komt het digitaal beschikbaar voor pomphouders. Het handboek is er gekomen op initiatief van VNPI, de brancheorganisatie van oliemaatschappijen. Andere brancheverenigingen hebben ook meegewerkt aan de totstandkoming.

Tegelijkertijd is een training ontwikkeld voor ondernemers en personeel. Deze kan worden gevolgd, als e-learning, via het OOTW. Zowel het handboek als de e-learning zijn uitgebracht in drie versies, één voor managers, één voor assistenten en één voor medewerkers.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Naleving milieuregels bij tankstations regio Rijnmond verbeterd | TankPro.nl
DCMR, Milieudienst Rijnmond, controleur

Naleving milieuregels bij tankstations regio Rijnmond verbeterd

Het aantal tankstations in de Rijnmondse regio dat voldoet aan alle milieuregels is verdubbeld dit jaar. Vorig jaar kwamen nog zo’n 22 procent van de tweehonderd vestigingen foutloos door alle keuringen. Inmiddels is dat percentage opgelopen tot 40 procent. Dat maakte directeur Jan van der Heuvel van controle-instantie DCMR vorige week bekend. Uit de nieuwe cijfers van de Rotterdamse milieudienst blijkt dat de stijgende lijn van vorig jaar is doorgezet.

Toen voldeed dus ongeveer één op de vijf locaties aan alle regels. Het jaar daarvoor lag dat aantal beduidend lager. Inmiddels voldoen dus twee op de vijf stations in de Rotterdamse regio aan alle wettelijke voorschriften.

Brandstoffen

Dit betekent echter allerminst dat zich bij de andere zestig procent grote problemen voordoen. Vaak gaat het om kleine administratieve zaken die niet honderd procent op orde waren. DCMR voert jaarlijks diverse controles uit op het gebied van milieuzorg, bijvoorbeeld omtrent de opslag van brandstoffen en de kwaliteit van de pompen.

Van den Heuvel hoopt dat binnen afzienbare tijd het percentage wordt opgeschroefd naar zeventig procent. ”Het zou heel vervelend zijn als een paar achterblijvers het imago bepalen van de stations die hun zaakjes goed op orde hebben.”

Pomphouders

Een middel dat daarbij moet helpen, is het Handboek Milieuzorg Tankstations. In dat handboek, dat vorige week is gepresenteerd, staan alle regels waaraan tankstations moeten voldoen. Op korte termijn komt het digitaal beschikbaar voor pomphouders. Het handboek is er gekomen op initiatief van VNPI, de brancheorganisatie van oliemaatschappijen. Andere brancheverenigingen hebben ook meegewerkt aan de totstandkoming.

Tegelijkertijd is een training ontwikkeld voor ondernemers en personeel. Deze kan worden gevolgd, als e-learning, via het OOTW. Zowel het handboek als de e-learning zijn uitgebracht in drie versies, één voor managers, één voor assistenten en één voor medewerkers.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.