Raad van State zet streep door nieuwe Tango in Maurik

Er komt voorlopig geen nieuw tankstation in Maurik. De Raad van State zette vorige week een streep door de plannen van de gemeente en oliemaatschappij Kuwait Petroleum om een nieuwe Tango-vestiging te realiseren in het Gelderse dorp. De beoogde locatie, de Tielsestraat, ligt volgens het rechtsorgaan in een waardevol natuurgebied en er is niet aangetoond dat het station nergens anders kan worden gebouwd.

Tegen de komst van het nieuwe station is geprotesteerd door een aantal buurtbewoners. Zij vreesden voor aantasting van het natuurgebied. Ook enkele tankstation-exploitanten hebben zich tegen de komst van het nieuwe station gekeerd.

Tankstation

De nieuwe locatie zou de vervanger moeten worden van een tankstation in het dorpscentrum. Enkele jaren geleden moest dat station weg van de gemeente. Als compensatie kreeg de exploitant de locatie aan de Tielsestraat aangeboden. De gemeente voelde zich namelijk ’moreel verplicht’ een nieuwe plek toe te wijzen.

Daartegen ging de Raad van State niet in het verweer. Maar dat die nieuwe locatie juist bij een natuurgebied ligt, vond het rechtsorgaan geen goed idee. Het bestemmingsplan waar de komst van het station in was vastgelegd, is vernietigd.

Uitspraak

Vorig jaar nam de Raad van State al een voorlopig besluit, een zogeheten voorlopige voorziening. Het besluit van vorige week is in overeenstemming met de uitspraak van destijds.

Lees ook: Tango in Maurik voorlopig van de baan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.