ABC Olie, Tilburg, Geert-Jan van Ierland, certificaat, MVO, prestatieladder

ABC Olie Tilburg krijgt MVO Prestatieladder 3-certificering

Als eerste groothandel en dienstverlener in olieproducten heeft ABC Olie uit Tilburg niveau 3 behaald op de MVO Prestatieladder. Ton Wessels van Lloyd’s Register Nederland heeft het bijbehorende certificaat aan Geert-Jan van Ierland en Arjan Leijtens van ABC Olie uitgereikt. Het is een waardering en bewijs voor alle inspanningen die de medewerkers van ABC Olie de afgelopen jaren hebben geleverd om ‘duurzaam ondernemen’ binnen de organisatie naar een hoog niveau te tillen en een vaste plek te geven. 

“De beweging om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is bij ABC Olie 4 à 5 jaar geleden ingezet, onder meer vanuit de persoonlijke overtuiging dat het een voorwaarde is voor een gezonde bedrijfsvoering”, aldus directeur Geert-Jan van Ierland.

Bedrijfsvoering

“We streven naar de beste balans tussen een economisch gezonde bedrijfsvoering en ondernemen met oog voor milieu, veiligheid, ethische en sociale aspecten. We zijn diverse programma’s gestart om verbeteringen tot stand te brengen.”

Zo is het bedrijf bezig met het terugdringen van Co2, het zorgen voor een buitengewoon veilige werkomgeving, het minimaliseren van milieueffecten en het zaken doen met lokale en regionale partners.

Certificaat

Van Ierland: “”Daarbij luisteren we goed naar de diverse belanghebbenden, zowel binnen als buiten ons bedrijf. Het behalen van het certificaat wordt door ABC Olie overigens niet gezien als eindpunt. Het bevestigt wel dat we op de goede weg zijn.”

ABC Olie is groothandel in Shell brandstoffen, Shell smeermiddelen en exploitant van tankstations. Daarnaast levert het bedrijf onder de naam ‘ABC Smeertechniek’ diensten aan de industrie. De MVO Prestatieladder is een certificeerbare norm voor Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO).

Verbeterpunten

De norm is gemaakt voor organisaties die hun eigen MVO ambities en performance aantoonbaar willen maken, die dit willen communiceren aan haar stakeholders en de verbeterpunten middels ‘Plan Do Check Act cirkel’ naar het gewenst niveau willen brengen en hun performance jaarlijks door een onafhankelijke partij willen laten toetsen. De norm wordt internationaal erkend.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ABC Olie Tilburg krijgt MVO Prestatieladder 3-certificering | TankPro.nl
ABC Olie, Tilburg, Geert-Jan van Ierland, certificaat, MVO, prestatieladder

ABC Olie Tilburg krijgt MVO Prestatieladder 3-certificering

Als eerste groothandel en dienstverlener in olieproducten heeft ABC Olie uit Tilburg niveau 3 behaald op de MVO Prestatieladder. Ton Wessels van Lloyd’s Register Nederland heeft het bijbehorende certificaat aan Geert-Jan van Ierland en Arjan Leijtens van ABC Olie uitgereikt. Het is een waardering en bewijs voor alle inspanningen die de medewerkers van ABC Olie de afgelopen jaren hebben geleverd om ‘duurzaam ondernemen’ binnen de organisatie naar een hoog niveau te tillen en een vaste plek te geven. 

“De beweging om maatschappelijk verantwoord te ondernemen is bij ABC Olie 4 à 5 jaar geleden ingezet, onder meer vanuit de persoonlijke overtuiging dat het een voorwaarde is voor een gezonde bedrijfsvoering”, aldus directeur Geert-Jan van Ierland.

Bedrijfsvoering

“We streven naar de beste balans tussen een economisch gezonde bedrijfsvoering en ondernemen met oog voor milieu, veiligheid, ethische en sociale aspecten. We zijn diverse programma’s gestart om verbeteringen tot stand te brengen.”

Zo is het bedrijf bezig met het terugdringen van Co2, het zorgen voor een buitengewoon veilige werkomgeving, het minimaliseren van milieueffecten en het zaken doen met lokale en regionale partners.

Certificaat

Van Ierland: “”Daarbij luisteren we goed naar de diverse belanghebbenden, zowel binnen als buiten ons bedrijf. Het behalen van het certificaat wordt door ABC Olie overigens niet gezien als eindpunt. Het bevestigt wel dat we op de goede weg zijn.”

ABC Olie is groothandel in Shell brandstoffen, Shell smeermiddelen en exploitant van tankstations. Daarnaast levert het bedrijf onder de naam ‘ABC Smeertechniek’ diensten aan de industrie. De MVO Prestatieladder is een certificeerbare norm voor Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO).

Verbeterpunten

De norm is gemaakt voor organisaties die hun eigen MVO ambities en performance aantoonbaar willen maken, die dit willen communiceren aan haar stakeholders en de verbeterpunten middels ‘Plan Do Check Act cirkel’ naar het gewenst niveau willen brengen en hun performance jaarlijks door een onafhankelijke partij willen laten toetsen. De norm wordt internationaal erkend.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.