Q8-tankstation in De Wijk kleurt om naar Shell

De ondernemer van het Q8-tankstation in het Drentse dorp De Wijk stapt over naar Shell. Met de omkleuring hoopt exploitant Hillie Timmerman veel inwoners uit het dorp weer naar haar vestiging te krijgen. ”We zitten in een forenzendorp en een aantal klanten met een leaseauto geeft aan dat ze niet meer bij ons kunnen tanken”, aldus Timmerman. ”Ze zitten bij een maatschappij die een landelijke dekking heeft. Na de omkleuring kunnen zakelijke rijders van Shell weer bij ons tanken.”

De pomphouder zit aan het einde van het contract en besloot om over te stappen naar de geel-rode formule. Met Shell op de luifel verwacht Timmerman dat veel leaserijders het station in het Drentse dorp weer weten te vinden. ”Shell heeft immers een landelijke dekking. Die heeft Q8 niet.”

Ombemand

Het aantal brandstoffen dat het station gaat voeren, breidt uit van drie naar vijf. V-Power diesel en benzine worden toegevoegd aan het assortiment. Aan de shop verandert niets. Later dit voorjaar moet de omkleuring plaatsvinden. ”En dan willen we enkele leuke acties doen om aandacht te vragen voor de heropening.”

De Koeweitse oliemaatschappij Q8 bouwt momenteel veel stations om naar de onbemande formule Tango, al dan niet met een shop van een andere exploitant erbij. Om verder te gaan met alleen een shop en de afhandeling van de brandstoffen aan Tango te laten, vindt Timmerman geen goed idee.

Shop

”Als je klanten krijgt, wil je ze toch ook in je shop hebben. En met Tango gebeurt dat niet. Dan moet je aan de pomp betalen. En wij merken wel dat veel klanten toch nog een flesje drinken of een Mars meenemen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.