Gulf Nederland, tankstation

Gemeente Emmen compenseert pomphouder voor gemiste inkomsten

Een Gulf-pomphouder in Emmen krijgt compensatie van de gemeente vanwege slechte bereikbaarheid. De plaatselijke overheid betaalt 30.000 euro aan ondernemer Martin van Steenwijk. Door wegwerkzaamheden aan een ongelijkvloerse kruising is zijn pomp tijdelijk slecht bereikbaar, waardoor veel klanten besluiten elders te tanken.

De vergoeding is alleen voor de misgelopen omzet van dit jaar. De werkzaamheden vinden ook nog plaats in 2014. Hoeveel vergoeding van Steenwijk daarvoor krijgt, is nog niet bekend. De 30.000 euro compensatie voor dit jaar is een voorschot, meldt Dagblad van het Noorden. Als de jaarcijfers van de Gulf-locatie opgemaakt worden, wordt het definitieve bedrag vastgesteld.

Schadevergoeding

De ondernemer verzocht om compensatie bij de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ). Die stelde de Gulf-pomphouder in het gelijk. De werkzaamheden gaan volgens planning door tot halverwege 2014. De kans dat Van Steenwijk ook over een deel van volgend jaar een schadevergoeding krijgt, is daarom groot.

Hoewel meer tankstationondernemers last hebben van gemeentelijke plannen, krijgen ze lang niet altijd een compensatie als ze hierom vragen. Zo kreeg een Shell-ondernemer uit Almere onlangs nul op het rekest. Hij verzocht ook om een compensatie, ditmaal bij de provincie Flevoland. Die was bezig met wegwerkzaamheden, waardoor de Shell-vestiging minder goed bereikbaar was. De ondernemer kreeg echter te horen dat er sprake was van een ondernemersrisico.

Lees ook: Geen schadevergoeding voor Almeerse pomphouder

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Gemeente Emmen compenseert pomphouder voor gemiste inkomsten”

Rob van Gestel|24.10.13|16:03

Zelf heb ik ook ruim €35000 ontvangen van de Provincie wegens wegwerkzaamheden. Het is een kwestie van een goede basisvoorbereiding, op tijd een schriftelijk protest indienen bijvoorbeeld. Zorg voor een goede adviseur, met dit soort bedragen verdiend die zich vanzelf terug. Beta heeft met Lisanne bijvoorbeeld veel expertise in huis. En verder is het een kwestie van een lange adem en er bovenop blijven zitten, want makkelijk is het helaas niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeente Emmen compenseert pomphouder voor gemiste inkomsten | TankPro.nl
Gulf Nederland, tankstation

Gemeente Emmen compenseert pomphouder voor gemiste inkomsten

Een Gulf-pomphouder in Emmen krijgt compensatie van de gemeente vanwege slechte bereikbaarheid. De plaatselijke overheid betaalt 30.000 euro aan ondernemer Martin van Steenwijk. Door wegwerkzaamheden aan een ongelijkvloerse kruising is zijn pomp tijdelijk slecht bereikbaar, waardoor veel klanten besluiten elders te tanken.

De vergoeding is alleen voor de misgelopen omzet van dit jaar. De werkzaamheden vinden ook nog plaats in 2014. Hoeveel vergoeding van Steenwijk daarvoor krijgt, is nog niet bekend. De 30.000 euro compensatie voor dit jaar is een voorschot, meldt Dagblad van het Noorden. Als de jaarcijfers van de Gulf-locatie opgemaakt worden, wordt het definitieve bedrag vastgesteld.

Schadevergoeding

De ondernemer verzocht om compensatie bij de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ). Die stelde de Gulf-pomphouder in het gelijk. De werkzaamheden gaan volgens planning door tot halverwege 2014. De kans dat Van Steenwijk ook over een deel van volgend jaar een schadevergoeding krijgt, is daarom groot.

Hoewel meer tankstationondernemers last hebben van gemeentelijke plannen, krijgen ze lang niet altijd een compensatie als ze hierom vragen. Zo kreeg een Shell-ondernemer uit Almere onlangs nul op het rekest. Hij verzocht ook om een compensatie, ditmaal bij de provincie Flevoland. Die was bezig met wegwerkzaamheden, waardoor de Shell-vestiging minder goed bereikbaar was. De ondernemer kreeg echter te horen dat er sprake was van een ondernemersrisico.

Lees ook: Geen schadevergoeding voor Almeerse pomphouder

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Gemeente Emmen compenseert pomphouder voor gemiste inkomsten”

Rob van Gestel|24.10.13|16:03

Zelf heb ik ook ruim €35000 ontvangen van de Provincie wegens wegwerkzaamheden. Het is een kwestie van een goede basisvoorbereiding, op tijd een schriftelijk protest indienen bijvoorbeeld. Zorg voor een goede adviseur, met dit soort bedragen verdiend die zich vanzelf terug. Beta heeft met Lisanne bijvoorbeeld veel expertise in huis. En verder is het een kwestie van een lange adem en er bovenop blijven zitten, want makkelijk is het helaas niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.