q8, tankstation, LEd-verlichting, Bever Innovations, LED-lampen

Q8-tankstations besparen fors op energiekosten door LED-lampen

Q8 heeft alle tankstations in België en Luxemburg voorzien van LED luifelverlichting. De exloitanten besparen daarmee maar liefst 3650 kWh per site per jaar. De omwisseling van de in totaal 2500 lampen gebeurde in het kader van het Kuwait Petroleum Energie Efficiëntie programma, dat streeft naar optimalisatie van energieverbruik en vermindering van CO2-uitstoot. Kuwait Petroleum’s ‘preffered-supplier’ voor LED verlichting, Bever Innovations, kreeg de opdracht om samen met installateur Gevitec 2500 LED armaturen te plaatsen in 2 maanden tijd.

Op 263 Q8 Retail en Q8 Easy locaties werden alle metaal halide lampen verwijderd en vervangen door Bever Innovations Luci Series LED Luifelverlichting. 263 stations werden aangepakt in dit project. Naast de energiebesparing, zorgen de 2500 Luci Series LED armaturen nu ook voor een aanzienlijke daling in de CO2-uitstoot.

Energiezuinige verlichting

Belgisch elektrotechnisch installatiebureau ‘Gevitec’ werd gevraagd de installatie van de energiezuinige LED verlichting uit te voeren. “Wij werken al enkele jaren met de Luci series van Bever Innovations en daar zijn we heel tevreden over. Gevitec heeft samen met Bever in Nederland in 2012 reeds de onbemande Tango tankstations voorzien van de intelligente LED-luifelverlichting. De installatie is erg eenvoudig en makkelijk met één monteur uit te voeren. Dit spreekt ons zeer aan”, vertelt Danny Gevers , algemeen directeur Gevitec.

Om het energieverbruik op de tankstations drastisch te verminderen zette Kuwait Petroleum drie jaar geleden al de eerste stap naar LED verlichting. Op een test-site werden de conventionele Metaal Halide lampen vervangen door duurzame en energiezuinige LED-luifelverlichting . 
Al snel werd een hoge energiebesparing van wel 75% gerealiseerd.

Tankstations

Na deze succesvolle proef heeft Kuwait ervoor gekozen alle nieuwe en bestaande Tango tankstations (150 in totaal) te voorzien van de intelligente LED Luifelverlichting. Vanaf 2012 werden behalve de onbemande Tango tankstations alle nieuw te bouwen bemande Q8 en IDS tankstations in heel Europa voorzien van intelligente LED luifelverlichting.

Niet alleen de hoge energiebesparing en lange levensduur was voor Kuwait Petroleum een reden om over te stappen op de Luci Series LED verlichting. Het veiligheidsgevoel voor de klant bij de onbemande tankstations staat hoog in het vaandel;  LED verlichting is daarom een goede toevoeging aan de 24-uurs bewaking.

Beweging

Wanneer de Luci Series LED verlichting beweging waarneemt, gaat deze vloeiend van gedimd naar vol vermogen. Wanneer er geen beweging meer wordt waargenomen, schakelt de LED verlichting na enkele minuten vloeiend terug naar gedimd licht. Ook in de gedimde modus zorgt de LED verlichting voor een goed verlichte luifel die aantrekkelijk en veilig oogt voor passanten.

q8, tankstation, LEd-verlichting, Bever Innovations, LED-lampen

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8-tankstations besparen fors op energiekosten door LED-lampen | TankPro.nl
q8, tankstation, LEd-verlichting, Bever Innovations, LED-lampen

Q8-tankstations besparen fors op energiekosten door LED-lampen

Q8 heeft alle tankstations in België en Luxemburg voorzien van LED luifelverlichting. De exloitanten besparen daarmee maar liefst 3650 kWh per site per jaar. De omwisseling van de in totaal 2500 lampen gebeurde in het kader van het Kuwait Petroleum Energie Efficiëntie programma, dat streeft naar optimalisatie van energieverbruik en vermindering van CO2-uitstoot. Kuwait Petroleum’s ‘preffered-supplier’ voor LED verlichting, Bever Innovations, kreeg de opdracht om samen met installateur Gevitec 2500 LED armaturen te plaatsen in 2 maanden tijd.

Op 263 Q8 Retail en Q8 Easy locaties werden alle metaal halide lampen verwijderd en vervangen door Bever Innovations Luci Series LED Luifelverlichting. 263 stations werden aangepakt in dit project. Naast de energiebesparing, zorgen de 2500 Luci Series LED armaturen nu ook voor een aanzienlijke daling in de CO2-uitstoot.

Energiezuinige verlichting

Belgisch elektrotechnisch installatiebureau ‘Gevitec’ werd gevraagd de installatie van de energiezuinige LED verlichting uit te voeren. “Wij werken al enkele jaren met de Luci series van Bever Innovations en daar zijn we heel tevreden over. Gevitec heeft samen met Bever in Nederland in 2012 reeds de onbemande Tango tankstations voorzien van de intelligente LED-luifelverlichting. De installatie is erg eenvoudig en makkelijk met één monteur uit te voeren. Dit spreekt ons zeer aan”, vertelt Danny Gevers , algemeen directeur Gevitec.

Om het energieverbruik op de tankstations drastisch te verminderen zette Kuwait Petroleum drie jaar geleden al de eerste stap naar LED verlichting. Op een test-site werden de conventionele Metaal Halide lampen vervangen door duurzame en energiezuinige LED-luifelverlichting . 
Al snel werd een hoge energiebesparing van wel 75% gerealiseerd.

Tankstations

Na deze succesvolle proef heeft Kuwait ervoor gekozen alle nieuwe en bestaande Tango tankstations (150 in totaal) te voorzien van de intelligente LED Luifelverlichting. Vanaf 2012 werden behalve de onbemande Tango tankstations alle nieuw te bouwen bemande Q8 en IDS tankstations in heel Europa voorzien van intelligente LED luifelverlichting.

Niet alleen de hoge energiebesparing en lange levensduur was voor Kuwait Petroleum een reden om over te stappen op de Luci Series LED verlichting. Het veiligheidsgevoel voor de klant bij de onbemande tankstations staat hoog in het vaandel;  LED verlichting is daarom een goede toevoeging aan de 24-uurs bewaking.

Beweging

Wanneer de Luci Series LED verlichting beweging waarneemt, gaat deze vloeiend van gedimd naar vol vermogen. Wanneer er geen beweging meer wordt waargenomen, schakelt de LED verlichting na enkele minuten vloeiend terug naar gedimd licht. Ook in de gedimde modus zorgt de LED verlichting voor een goed verlichte luifel die aantrekkelijk en veilig oogt voor passanten.

q8, tankstation, LEd-verlichting, Bever Innovations, LED-lampen

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.