Pollet tankstations

Overname 48 tankstations in de provincie Antwerpen

Pollet tankstations

Pollet, de keten van bijna 50 tankstations stations in de provincie Antwerpen, is in andere handen overgegaan. Eigenaar Danny Pollet verkocht de keten aan Henry den Toom, die een lange staat van dienst heeft in de sector. Den Toom wil met Pollet verder groeien en met name langs drukke wegen actief zijn. 

De reden voor de verkoop is niet meteen bekend. Daarover verkiezen Henry den Toom en Danny Pollet geen verklaringen af te leggen. Wel is duidelijk dat de 60-jarige Pollet zijn zaak niet helemaal uit handen geeft, meldt De Tijd.

Samenwerken

Een akte in het Belgisch Staatsblad leert dat voorafgaand aan de verkoop het vastgoed van het bedrijf werd afgesplitst en overgeheveld naar een andere vennootschap. Bovendien zal Pollet de komende jaren samenwerken met Den Toom om het merk Pollet verder uit te breiden. Over de overnameprijs is niets bekend.

De nieuwe eigenaar heeft zowat een kwarteeuw ervaring in de sector van de tankstations. Zo was hij ruim 20 jaar aan de slag voor Texaco en daarna voor Argos Oil. ‘Bij beide bedrijven maakte ik deel uit van de Europese directie’, zegt Den Toom. ‘Bij Texaco was mijn laatste functie operationeel directeur en bij Argos was ik directeur marketing en verkoop.’ Zowel bij Texaco als Argos deed Den Toom heel wat ervaring op met de Benelux-markt.

Aandachtspunten

Hij wil Pollet laten groeien. De keten, die Herentals als uitvalsbasis heeft, telt 48 benzinestations die hoofdzakelijk in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant liggen. ‘De prioritaire focus blijven die provincies’, zegt Henry den Toom. Wat niet wegneemt dat hij ook elders sterker aanwezig wil zijn, bijvoorbeeld via strategische samenwerking met andere handelaren.

Andere aandachtspunten zijn meer tankstations langs drukkere wegen en opnieuw actiever worden in het leveren van mazout aan de eindgebruiker. Pollet verkoopt voorts smeerolie en doet aan tankkeuringen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.