MobielvulstationGroenGas

Investeerders maken 600 miljoen vrij voor duurzame mobiliteit

Investeerders zijn bereid om de komende twee jaar tussen de 400 en 600 miljoen vrij te maken voor duurzame mobiliteit. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat is gehouden onder bezoekers van de ecomobiel beurs 2012 in Rotterdam. Verder blijkt dat alternatieve, duurzame brandstoffen als LNG, CNG, waterstof en LPG op meer interesse kunnen reken dan elektrisch aangedreven voertuigen.

Onderzoek naar de investeringsplannen onder bezoekers van de vakbeurs ecomobiel 2012 toont een positief beeld omtrent de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. Ruim 49% van de bezoekers wil de komende 24 maanden investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen. Gezamenlijk wordt een budget gereserveerd van 400 – 600 miljoen.

Verduurzamen wagenpark

39 procent van deze investeringen staat gepland in 2013. De grootste investering ligt met 48 procent in het verduurzamen van het wagenpark, voor zowel de zakelijke rijders als de transportsector. Hieraan gekoppeld zijn investeringen in energie-, tank- en laadinfrastrucuur met 19 procent.
De groei binnen (binnenstedelijke) transportoplossingen vertaalt zich ook in de toenemende vraag naar voertuigen op alternatieve brandstoffen, zoals biogas, LNG, CNG, waterstof en LPG.

De investeringen zullen de aankomende jaren naar verwachting aanzienlijk groeien door de strengere milieu-eisen voor (binnenstedelijke) distributie en kostenbesparingen ten aanzien van reguliere brandstoffen en (lokale) subsidieregelingen.

Perspectief

Het perspectief van de ecomobiel-bezoeker op duurzame mobiliteitsvormen verschuift. Waar in de eerdere edities van de beurs de aandacht overwegend uitging naar elektrische aandrijfvormen (in 2012 19 procent), valt inmiddels duidelijk een bredere interesse op. 17 procent van de bezoekers oriënteert zich op voertuigen op alternatieve brandstoffen. De toename in het beursbezoek door laders en verladers onderschrijft de groeiende interesse in binnenstedelijke transportoplossingen (15 procent).

Wagenparkbeheerders en fleetmanagers vinden personenauto’s op (bio)gas steeds aantrekkelijker. Het slimmer omgaan met mobiliteit binnen organisaties vertaalt zich in de groeiende interesse in fleet- en mobiliteitsmanagement oplossingen

Bedrijfsresultaat

In lijn met het investeringspotentieel en de verbreding van het mobiliteitslandschap wordt investeren in (duurzame) mobiliteit steeds meer als een strategische keuze binnen ondernemingen beschouwd. Daarbij oefenen de mobiliteitskosten van gemiddeld 10 tot 20 procent per medewerker steeds meer druk uit op het bedrijfsresultaat.

Van alle bezoekers bekleedt ruim 45 procent een directie- of managementfunctie; 50 procent is beslisser. De aantrekkelijke subsidieregelingen voor ZZP’ers zorgen er voor dat steeds meer zelfstandigen de vakbeurs bezoeken om zich te verdiepen in de aanschaf van een energiezuinige auto.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Investeerders maken 600 miljoen vrij voor duurzame mobiliteit | TankPro.nl
MobielvulstationGroenGas

Investeerders maken 600 miljoen vrij voor duurzame mobiliteit

Investeerders zijn bereid om de komende twee jaar tussen de 400 en 600 miljoen vrij te maken voor duurzame mobiliteit. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat is gehouden onder bezoekers van de ecomobiel beurs 2012 in Rotterdam. Verder blijkt dat alternatieve, duurzame brandstoffen als LNG, CNG, waterstof en LPG op meer interesse kunnen reken dan elektrisch aangedreven voertuigen.

Onderzoek naar de investeringsplannen onder bezoekers van de vakbeurs ecomobiel 2012 toont een positief beeld omtrent de ontwikkeling van duurzame mobiliteit. Ruim 49% van de bezoekers wil de komende 24 maanden investeren in duurzame mobiliteitsoplossingen. Gezamenlijk wordt een budget gereserveerd van 400 – 600 miljoen.

Verduurzamen wagenpark

39 procent van deze investeringen staat gepland in 2013. De grootste investering ligt met 48 procent in het verduurzamen van het wagenpark, voor zowel de zakelijke rijders als de transportsector. Hieraan gekoppeld zijn investeringen in energie-, tank- en laadinfrastrucuur met 19 procent.
De groei binnen (binnenstedelijke) transportoplossingen vertaalt zich ook in de toenemende vraag naar voertuigen op alternatieve brandstoffen, zoals biogas, LNG, CNG, waterstof en LPG.

De investeringen zullen de aankomende jaren naar verwachting aanzienlijk groeien door de strengere milieu-eisen voor (binnenstedelijke) distributie en kostenbesparingen ten aanzien van reguliere brandstoffen en (lokale) subsidieregelingen.

Perspectief

Het perspectief van de ecomobiel-bezoeker op duurzame mobiliteitsvormen verschuift. Waar in de eerdere edities van de beurs de aandacht overwegend uitging naar elektrische aandrijfvormen (in 2012 19 procent), valt inmiddels duidelijk een bredere interesse op. 17 procent van de bezoekers oriënteert zich op voertuigen op alternatieve brandstoffen. De toename in het beursbezoek door laders en verladers onderschrijft de groeiende interesse in binnenstedelijke transportoplossingen (15 procent).

Wagenparkbeheerders en fleetmanagers vinden personenauto’s op (bio)gas steeds aantrekkelijker. Het slimmer omgaan met mobiliteit binnen organisaties vertaalt zich in de groeiende interesse in fleet- en mobiliteitsmanagement oplossingen

Bedrijfsresultaat

In lijn met het investeringspotentieel en de verbreding van het mobiliteitslandschap wordt investeren in (duurzame) mobiliteit steeds meer als een strategische keuze binnen ondernemingen beschouwd. Daarbij oefenen de mobiliteitskosten van gemiddeld 10 tot 20 procent per medewerker steeds meer druk uit op het bedrijfsresultaat.

Van alle bezoekers bekleedt ruim 45 procent een directie- of managementfunctie; 50 procent is beslisser. De aantrekkelijke subsidieregelingen voor ZZP’ers zorgen er voor dat steeds meer zelfstandigen de vakbeurs bezoeken om zich te verdiepen in de aanschaf van een energiezuinige auto.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.