2theloo

Shell-toiletconcept 2theloo wint Nima-award

Het toiletconcept 2theloo heeft een Nima-award gewonnen in de categorie beste marketinglancering van het jaar. 2theloo wil van toiletteren weer een beleving maken en is inmiddels al toegepast op 44 Shell-tankstations. Ook in Polen, Spanje en Israël zijn vestigingen van 2theloo te vinden.

2theloo werd in 2011 opgericht door Eric Treurniet en compagnon Almar Holtz, met de belofte het toiletbezoek tot een beleving op zichzelf te maken. Dit, door middel van 100 procent schone en non-touch toiletten.

2,5 miljoen bezoekers

De wc’s zijn voornamelijk te vinden op tankstations van Shell, maar ook treinstations en winkel- en stadscentra in binnen- en buitenland. Deze maand werd de 2,5 miljoenste bezoeker van een Shell-2theloo geteld.

Inmiddels hebben pomphouders begrepen ( mede dankzij de ‘smerigste wc-toptien’ van de ANWB) dat een schone en nette wc juist klanten oplevert en is er een enorme inhaalslag gemaakt als het gaat om de verfraaiing en hygiëne van snelwegtankstations.

“Toch is het nog zo dat vel mensen hun neus ophalen voor de wc aan de snelweg”, zegt directeur Eric Treurniet van 2theloo. “Dat beeld zit er nu eenmaal ingebakken ondanks dat er veel is veranderd.” Wellicht dat daarom Shell heeft gekozen om niet zelf de wc’s te gaan opknappen maar hier een heel nieuw concept met een merknaam voor te gebruiken. “Ja, daarmee doorbreek je wel een vaststaand beeld wat veel mensen hebben”, zegt Treurniet.

50 cent

Het principe van 2theloo is niet nieuw. Je betaalt 50 cent en krijgt een voucher die je daarna in de tankshop weer kunt inwisselen voor een kop koffie of als deel van een ander aan te schaffen product. In Duitsland en Frankrijk bestaat het concept al langer onder de naam Sanifair en is daar een doorslaand succes. 2theloo heeft behoorlijk grote ambities. Het bedrijf hoopt dat Shell wereldwijd het concept gaat toepassen en streeft ernaar om in 2016 1000 vestigingen te hebben.

Lees ook: vrouwen bezoeken tankstation vaker met schoon toilet

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell-toiletconcept 2theloo wint Nima-award | TankPro.nl
2theloo

Shell-toiletconcept 2theloo wint Nima-award

Het toiletconcept 2theloo heeft een Nima-award gewonnen in de categorie beste marketinglancering van het jaar. 2theloo wil van toiletteren weer een beleving maken en is inmiddels al toegepast op 44 Shell-tankstations. Ook in Polen, Spanje en Israël zijn vestigingen van 2theloo te vinden.

2theloo werd in 2011 opgericht door Eric Treurniet en compagnon Almar Holtz, met de belofte het toiletbezoek tot een beleving op zichzelf te maken. Dit, door middel van 100 procent schone en non-touch toiletten.

2,5 miljoen bezoekers

De wc’s zijn voornamelijk te vinden op tankstations van Shell, maar ook treinstations en winkel- en stadscentra in binnen- en buitenland. Deze maand werd de 2,5 miljoenste bezoeker van een Shell-2theloo geteld.

Inmiddels hebben pomphouders begrepen ( mede dankzij de ‘smerigste wc-toptien’ van de ANWB) dat een schone en nette wc juist klanten oplevert en is er een enorme inhaalslag gemaakt als het gaat om de verfraaiing en hygiëne van snelwegtankstations.

“Toch is het nog zo dat vel mensen hun neus ophalen voor de wc aan de snelweg”, zegt directeur Eric Treurniet van 2theloo. “Dat beeld zit er nu eenmaal ingebakken ondanks dat er veel is veranderd.” Wellicht dat daarom Shell heeft gekozen om niet zelf de wc’s te gaan opknappen maar hier een heel nieuw concept met een merknaam voor te gebruiken. “Ja, daarmee doorbreek je wel een vaststaand beeld wat veel mensen hebben”, zegt Treurniet.

50 cent

Het principe van 2theloo is niet nieuw. Je betaalt 50 cent en krijgt een voucher die je daarna in de tankshop weer kunt inwisselen voor een kop koffie of als deel van een ander aan te schaffen product. In Duitsland en Frankrijk bestaat het concept al langer onder de naam Sanifair en is daar een doorslaand succes. 2theloo heeft behoorlijk grote ambities. Het bedrijf hoopt dat Shell wereldwijd het concept gaat toepassen en streeft ernaar om in 2016 1000 vestigingen te hebben.

Lees ook: vrouwen bezoeken tankstation vaker met schoon toilet

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.