training e-laerning , klassikaal

Opleidingsfonds verzorgt gratis training tankstationbranche

training e-laerning , klassikaal

OOTW, het opleidingsfonds voor de tankstationbranche, biedt pomphouders en hun medewerkers een gratis training aan. Dit initiatief is vastgelegd  in de CAO voor Tankstations en Wasbedrijven. De aanbieding geldt voor de duur van een jaar.

OOTW organiseert deze trainingen en biedt de ondernemer  een grote diversiteit aan actuele onderwerpen, zoals Actief Verkopen, Veiligheid, Coachend Leidinggeven of speciaal voor de wasbranche Omgaan met Klachten.

Training op maat

Daarnaast is het mogelijk om bij minimaal 10 deelnemers de training bij het bedrijf zelf te organiseren.  OOTW gaat daarin zelfs nog een stapje verder, als er geen keuze uit het voucherprogramma gemaakt kan worden, omdat een ander thema belangrijker is, dan is het zelfs mogelijk om een training op maat te organiseren.

Er wordt in het trainingsprogramma gebruik gemaakt van een relatief nieuw trainingsconcept, blended learning. Dit is een innovatieve leermethode die online trainingen combineert met klassikale trainingen.  De deelnemer van het voucherprogramma maakt eerst een e-learning, Branchekennis of Actief Verkopen,  waarin een groot deel van de theorie wordt behandeld.

E-learning

De e-learning brengt de theorie op een interactieve manier; filmpjes, vragen, opdrachten en tekst wisselen elkaar af. Aansluitend op de e-learning volgt de klassikale training. Uit onderzoek blijkt dat het combineren van verschillende leermethodes leidt tot snellere en betere resultaten.

Inmiddels hebben al vele medewerkers uit de branche een training uit het opleidingsvoucherprogramma gevolgd. Na afloop van de training volgt een toets waarmee de deelnemers een certificaat kunnen behalen. Het voucherprogramma loopt door tot oktober 2013.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.