esso tankshop buitenkant

NMa keurt overname Esso-tankstations door MultiEnergy goed

De Nederlandse Mededingings autoriteit NMa, heeft de overname van 15 Esso-tankstations in Noord-Nederland door MultiEnergy goedgekeurd. De tankstations blijven wel onder de vlag van Esso opereren.

Volgens MultiEnergy-directeur Alfons Ramb kiest het bedrijf ervoor om de doelen te verwezenlijken door tankstations met een laag rendement te verkopen en locaties met een hoge potentie aan te kopen. Onder de paraplu van MultiEnergy vallen BP-Shell- EasyEnergy- en Tinq- tankstations.

Richtlijnen

“We gaan bekijken welke tankstations niet meer voldoen aan onze richtlijnen wat opbrengst, pompshop of locatie betreft. Deze zullen we eventueel afstoten. Daarvoor in de plaats gaan we uitbreiden met gezonde tankstations; het liefst met wasgelegenheid.”

“We zijn geïnteresseerd in locaties in geheel Nederland met een substantiële omzet., waarbij opvolging niet voorhanden is of locaties die nieuw kunnen worden ontwikkeld.”

Esso

Volgens Remko Kruithof van Esso Benelux is er met de verkoop van Esso tankstations niets nieuws onder de zon. “Esso is al langer bezig om op deze manier tankstations in één pakket te verkopen.”

Zo loopt er in noorden van Nederland een test met de verkoop van 35 tankstations van Esso aan één partij. “Voorwaarde is wel dat de tankstations onder de vlag van Esso blijven opereren, maar dus in handen komen van een nieuwe eigenaar.”

Clusterverkoop

Kruithof denkt met de clusterverkoop de markt beter te kunnen bedienen. “We kiezen voor de verkoop om zo efficiënter te kunnen werken.” Mocht de test slagen dan overweegt Esso meer tankstations op deze manier te verkopen. Esso telt in Nederland 320 tankstations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.