personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse vakbonden roepen pomphouders op tot staking

Italiaanse vakbonden hebben pomphouders en managers van tankstations opgeroepen te staken van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus. Met de staking willen de vakbonden protesteren tegen het falen van de Italiaanse overheid.

Volgens de bonden slaagt de overheid er niet in om de tankstationbranche te behoeden voor werkloosheid en hoge belastingen. De staking is bedoeld voor alle tankstations in Italië, inclusief self service-stations.

Tankstationmanager

Gestori Carburanti treedt op als de paraplu-organisatie namens de vier bonden die opgeroepen hebben tot de staking. De staking zelf valt precies in het Italiaanse hoogseizoen. Begin augustus is de piekperiode in het Italiaanse vakantieseizoen.

De bonden houden het overigens niet alleen bij een staking. Tankstationmanagers wordt ook opgeroepen vanaf 30 juli alleen contante betalingen toe te staan bij het afrekenen.

De kans is groot dat de ban op betalingen met creditcards of bankpassen wordt voortgezet na de staking van begin augustus. Mogelijk zal ook het gebruik van NATO gas-coupons, zoals die in Italië gebruikt worden, door de ban beïnvloed worden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Italiaanse vakbonden roepen pomphouders op tot staking | TankPro.nl
personeel, tankstation, servicemedewerker, tanken, pompbediende

Italiaanse vakbonden roepen pomphouders op tot staking

Italiaanse vakbonden hebben pomphouders en managers van tankstations opgeroepen te staken van vrijdag 3 tot en met zondag 5 augustus. Met de staking willen de vakbonden protesteren tegen het falen van de Italiaanse overheid.

Volgens de bonden slaagt de overheid er niet in om de tankstationbranche te behoeden voor werkloosheid en hoge belastingen. De staking is bedoeld voor alle tankstations in Italië, inclusief self service-stations.

Tankstationmanager

Gestori Carburanti treedt op als de paraplu-organisatie namens de vier bonden die opgeroepen hebben tot de staking. De staking zelf valt precies in het Italiaanse hoogseizoen. Begin augustus is de piekperiode in het Italiaanse vakantieseizoen.

De bonden houden het overigens niet alleen bij een staking. Tankstationmanagers wordt ook opgeroepen vanaf 30 juli alleen contante betalingen toe te staan bij het afrekenen.

De kans is groot dat de ban op betalingen met creditcards of bankpassen wordt voortgezet na de staking van begin augustus. Mogelijk zal ook het gebruik van NATO gas-coupons, zoals die in Italië gebruikt worden, door de ban beïnvloed worden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.