Shell tankstation

Energiebehoefte 2030 in beeld met Watt Nu?

Watt Nu? een tv-programma over de energietoekomst van Nederland wordt tijdens de zomermaanden door RTL uitgezonden. In het programma worden waar mogelijk antwoorden gegeven op vragen die betrekking hebben op de energiebehoefte van Nederland in de toekomst. De programma’s zijn mede gesponsord door Shell. Het gaat om 13 afleveringen.

In welke auto’s gaan we rijden? Welke brandstof gaan we gebruiken? Hoe wekken we onze stroom op? Moeten we verplicht onze huizen isoleren? Wat kost de energie ons in 2030? Op al deze vragen proberen deskundigen uit het veld antwoord te geven.

2030

In dertien afleveringen schuiven prominente gasten – beleidsmakers, captains of industry en gerenommeerde wetenschappers – aan bij Joris Putman om te praten over de energietoekomst van Nederland en de ontwikkelingen in de energiesector. Voor de opnamen in de studio vullen de gasten ook het online energietransitiemodel in.

Hiermee schetsen ze hun scenario van de energietoekomst in 2030. De gevolgen van al hun gewenste maatregelen zijn daardoor tot in detail inzichtelijk gemaakt. Uitgangspunten daarbij zijn de centrale thema’s CO2-uitstoot, duurzame energie en kosten.

Partners

Milieu Centraal, Liander, Shell, GasTerra en Natuur & Milieu hebben zijn in 2012 een partnerschap aangegaan met WattNu? Professionals (veelal) werkzaam in de energiesector bij deze bedrijven zijn te gast in het programma. Zo geven in aflevering 11 manager Energietransitie Ewald Breunesse van Shell en directeur Enviu Stef Dongen hun visie op de toekomst van de Nederlandse energiesector in 2030.

RTL heeft besloten alle afleveringen te herhalen, inclusief de compilaties op RTL Z. De herhalingen zijn zondag 8 juli gestart. Ook zijn er op dezelfde zender dagelijks korte samenvattingen te volgen.

Bekijk hier de uitzending van Watt Nu? over elektrisch rijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Energiebehoefte 2030 in beeld met Watt Nu? | TankPro.nl
Shell tankstation

Energiebehoefte 2030 in beeld met Watt Nu?

Watt Nu? een tv-programma over de energietoekomst van Nederland wordt tijdens de zomermaanden door RTL uitgezonden. In het programma worden waar mogelijk antwoorden gegeven op vragen die betrekking hebben op de energiebehoefte van Nederland in de toekomst. De programma’s zijn mede gesponsord door Shell. Het gaat om 13 afleveringen.

In welke auto’s gaan we rijden? Welke brandstof gaan we gebruiken? Hoe wekken we onze stroom op? Moeten we verplicht onze huizen isoleren? Wat kost de energie ons in 2030? Op al deze vragen proberen deskundigen uit het veld antwoord te geven.

2030

In dertien afleveringen schuiven prominente gasten – beleidsmakers, captains of industry en gerenommeerde wetenschappers – aan bij Joris Putman om te praten over de energietoekomst van Nederland en de ontwikkelingen in de energiesector. Voor de opnamen in de studio vullen de gasten ook het online energietransitiemodel in.

Hiermee schetsen ze hun scenario van de energietoekomst in 2030. De gevolgen van al hun gewenste maatregelen zijn daardoor tot in detail inzichtelijk gemaakt. Uitgangspunten daarbij zijn de centrale thema’s CO2-uitstoot, duurzame energie en kosten.

Partners

Milieu Centraal, Liander, Shell, GasTerra en Natuur & Milieu hebben zijn in 2012 een partnerschap aangegaan met WattNu? Professionals (veelal) werkzaam in de energiesector bij deze bedrijven zijn te gast in het programma. Zo geven in aflevering 11 manager Energietransitie Ewald Breunesse van Shell en directeur Enviu Stef Dongen hun visie op de toekomst van de Nederlandse energiesector in 2030.

RTL heeft besloten alle afleveringen te herhalen, inclusief de compilaties op RTL Z. De herhalingen zijn zondag 8 juli gestart. Ook zijn er op dezelfde zender dagelijks korte samenvattingen te volgen.

Bekijk hier de uitzending van Watt Nu? over elektrisch rijden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.