aanbesteding

Veiling twee tankstations Rotterdam via internet en handmatig

aanbesteding

De aanstaande veiling van twee tankstations in Rotterdam gaat op verschillende wijze plaatsvinden. Zo zal het BP-tankstation aan de Groeninx van Zoelenlaan 25 via internet worden geveild. Het Shell-tankstation aan de President Rooseveltweg 751 zal op de traditionele enveloppen-manier worden geveild. De veilingen staan gepland op 19 en 26 september.

De gemeente Rotterdam is in 2009 gestart met het veilen van de huurrechten op tankstations. Deze huurrechten gelden voor 15 jaar. Het doel van deze veiling is om een transparant verdelingssysteem voor schaarse huurrechten te creëren, concurrentie te vergroten en een marktconforme opbrengst te realiseren. Belangenverenigingen BETA en BOVAG zien de veilingen echter als melkkoeien voor de gemeente.

e-Auction

In 2011 is dit voorlopige veilingbeleid geëvalueerd en met enkele kleine verbeteringen definitief door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld. Dit definitief vastgestelde beleid is te lezen op  ‘Veilingbeleid Brandstofverkooppunten Gemeente Rotterdam’ .

De veiling van de locatie Groeninx van Zoelenlaan 25 geschiedt op dezelfde wijze als in 2010 via internet (e-Auction).  Het pre-bid voor deze veiling dient uiterlijk op 19 september 2012, om 10:30 uur te zijn ontvangen door notaris mr C.A. de Zeeuw van het kantoor van Pels Rijcken Drooglever & Fortuyn in Den Haag. De e-Auction zelf vindt plaats op 26 september 2012 en begint met een verplichte oefenveiling om 10:30 uur.

Twee biedingen

Bijzonder aspect van de veiling van de locatie President Rooseveltweg 751 is dat de inschrijver verplicht is twee biedingen uit te brengen, te weten op een huurrecht met en een huurrecht zonder de verplichting tot aanleg en instandhouding van een dubbelzijdig snellaadpunt voor elektrische auto’s.

In verband hiermee geschiedt de veiling van deze locatie niet via internet maar via een enkele ronde met de traditionele ‘enveloppen-methode’ (First Price Sealed Bid-veiling). De bieding op de huurrechten op deze locatie dient uiterlijk op 19 september 2012 om 10:30 uur te zijn ingediend.

Biedboeken

Voor belangstellenden is voor elke locatie een biedboek samengesteld. Biedboeken zijn van 4 juni 2012 tot 1 augustus 2012 beschikbaar. Voor 75 euro klan het biedboek worden gedownload.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.