Shell waardevolste merk van Nederland

Tankstationsformule Shell staat bovenaan in de Top 50 van waardevolste Nederlandse merken. De oliemaatschappij vertegenwoordigt volgens onderzoeker BrandFinance een merkwaarde van 22 miljard dollar, een stijging van 18 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dit is volgens Brand Finance te danken aan de verbeterde positie van Shell in de olie- en gassector. Heineken is net als vorig jaar geëindigd op plek zeven met een gestelde merkwaarde van 3,8 miljard dollar. Lipton is tiende met bijna 2,4 miljard dollar merkwaarde.

Internationaal

Internationaal doet Shell het ook goed. Het Brits-Nederalnds bedrijf is gestegen op de de internationale lijst van waardevolste bedrijven van plaats 30 naar nummer 19, net achter McDonalds. De eerstvolgende oliemaatschappij is Chevron, die plaats 37 inneemt met een geschatte merkwaarde van 17,5 miljard. ExxonMobil, moedermaatschappij van Esso, staat op plaats 43 met een waarde van 16,4 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.