Vrouwen hebben de toekomst bij Rotonde tankstations

Een mix van open, zakelijk en enthousiast… Ze zijn verschillend, maar samen hebben ze een passie en dat is ondernemen in tankstations. Wilma en Monique den Breejen: twee zussen in een mannenwereld. De dames achter Rotonde Tankstations.

Ze heeft er in het begin wel eens moeilijk mee gehad. Toen Wilma den Breejen (29) in het bedrijf van vader Jos in Hardinxveld startte werd ze soms voor groentje aangezien.

Respect

“Rond mijn zeventiende begon ik me langzaam in het bedrijf van mijn vader te interesseren. Ik deed soms de boekhouding; werkte in de shop of maakte er schoon. Ik kan me nog een keer herinneren dat ik werd voorgesteld als dochter van de grote baas. Daar heb ik wel een tijdje last van gehad.”

Inmiddels heeft Wilma genoeg respect afgedwongen en is ze allang niet meer de dochter van de baas, maar een van de mensen die aan het roer staat van een keten van 22 tankstations, rondom de A27 en de A15 gepositioneerd. Ze gebruikt nu de ervaring die ze in het verleden heeft opgedaan om zich voor te bereiden op een toekomst waarin vader Jos (57) het wat kalmer aan zal gaan doen. “Dat is nog lang niet het geval hoor, maar uiteindelijk zullen we het wel gaan overnemen.”

Oliehandel

Dat zal dan gebeuren samen met zus Monique (22) die aanvankelijk totaal niet geïnteresseerd was om zich met tankstations en de oliehandel te bemoeien. Ze studeerde mode en opende een eigen boetiek in Hardinxveld. “Mijn belevingswereld was op die paar vierkante meter toch wat te beperkt.” Ze ging een dag in de week proefdraaien op het kantoor van Rotonde in Hardinxveld en werd steeds enthousiaster. Nu werkt ze sinds september vijf dagen in de week en ziet samen met haar zus een mooie toekomst voor zich.

Daarbij zullen ze elkaars evenknie moeten zijn maar daar voorzien beiden geen problemen. Wilma: “We vullen elkaar goed aan. Ik hoef maar een woord tegen Monique te zeggen en ze begrijpt precies wat ik bedoel. Monique: “Ik ben nogal eens eigenwijs, maar tussen mij en mij zus gaat het prima. We werken nu al goed samen dus dat zal in de toekomst niet gaan veranderen.”

Ongewis

Die toekomst ziet er voor de tankstationbranche nog ongewis uit. Wilma: “Gaat het nu elektriciteit worden of aardgas of komen er nog zuinigere auto’s.? Misschien moeten we wel aan snelladers of zelfs een Accuwisselstation gaan denken. Het is allemaal nog niet duidelijk dus dat maakt het voor ons wel moeilijk om te kiezen.”

“Met onze diversiteit aan alternatieve brandstoffen valt Rotonde wel op in de branche. Of het nu om aardgas, groengas of bio-ethanol gaat, we bieden het allemaal aan. Stilzitten is niets voor ons. Voorlopig blijven we vooral doen waar we goed in zijn. We hebben niet de ambitie om in heel Nederland tankstations te hebben. We gaan liever voor goede locaties en kwaliteit.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.