betaalterminal, skimming

Emba tanksystemen gaat verder in België

De Nederlandse tak van Emba tanksystemen is vorige week failliet verklaard. Emba zegt zich gedwongen terug te trekken uit een uiterst competatieve markt en wil haar activiteiten voor de Benelux centraliseren in België. Het kantoor van Emba Nederland is gevestigd in Dordrecht.

Emba is al meer dan 50 jaar leverancier van betaalautomaten en systemen voor de tankstationbranche. Het bedrijf heeft vanwege de zeer grote concurrentie beslist om haar activiteiten centraal vanuit het Belgische Waarloos aan te sturen. Daarbij wordt gekeken of het bedrijf bepaalde minder profijtelijke activiteiten kan aftstoten, vervangen of staken.

Technische problemen

Emba laat weten dat de reden voor de beslissing niet zozeer ligt in het optimaliseren van de kosten.  ‘Maar de vrijwel onbeheersbare technische problemen waar wij als leverancier mee te maken hebben en nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Deze al jaren durende situatie heeft inmiddels de financiële stabiliteit zodanig aangetast dat het onverantwoord is Emba tanksystemen in Nederland nog langer voort te zetten.’

Ongemak

De directie zegt de beslissing zodanig te willen sturen dat het ongemak voor de direct betrokkenen minimaal is. Naast de tankstation activiteiten is Emba ook werkzaam in de terminal-, depot- en tank- en truckbranche. Deze activiteiten zijn al jaren gecentraliseercd in België en zullen geen weerslag krijgen van het faillisement van de Nederlandse tak, is de belofte.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Emba tanksystemen gaat verder in België | TankPro.nl
betaalterminal, skimming

Emba tanksystemen gaat verder in België

De Nederlandse tak van Emba tanksystemen is vorige week failliet verklaard. Emba zegt zich gedwongen terug te trekken uit een uiterst competatieve markt en wil haar activiteiten voor de Benelux centraliseren in België. Het kantoor van Emba Nederland is gevestigd in Dordrecht.

Emba is al meer dan 50 jaar leverancier van betaalautomaten en systemen voor de tankstationbranche. Het bedrijf heeft vanwege de zeer grote concurrentie beslist om haar activiteiten centraal vanuit het Belgische Waarloos aan te sturen. Daarbij wordt gekeken of het bedrijf bepaalde minder profijtelijke activiteiten kan aftstoten, vervangen of staken.

Technische problemen

Emba laat weten dat de reden voor de beslissing niet zozeer ligt in het optimaliseren van de kosten.  ‘Maar de vrijwel onbeheersbare technische problemen waar wij als leverancier mee te maken hebben en nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Deze al jaren durende situatie heeft inmiddels de financiële stabiliteit zodanig aangetast dat het onverantwoord is Emba tanksystemen in Nederland nog langer voort te zetten.’

Ongemak

De directie zegt de beslissing zodanig te willen sturen dat het ongemak voor de direct betrokkenen minimaal is. Naast de tankstation activiteiten is Emba ook werkzaam in de terminal-, depot- en tank- en truckbranche. Deze activiteiten zijn al jaren gecentraliseercd in België en zullen geen weerslag krijgen van het faillisement van de Nederlandse tak, is de belofte.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.