Nieuw snellaadpunt van TOTAL op Schiphol

TOTAL heeft een nieuw snellaadpunt voor elektrische auto’s op Schiphol geopend. Na Amsterdam is het het tweede snellaadpunt voor TOTAL. De komende maanden gaat TOTAL nog eens vijf extra laadpunten realiseren op locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.  

De populariteit van elektrisch rijden is groeiende mede dankzij de ontwikkeling van krachtiger elektromotoren en accu’s met voldoende capaciteit om grotere afstanden af te leggen. Toch aarzelen veel automobilisten om over te stappen op elektrisch rijden. De reden is veelal de angst om onderweg met een lege accu langs de weg te staan. “Met het Plug to Drive-concept wil TOTAL helpen die drempel weg te nemen”, stelt Benoît Ortegat, van TOTAL Nederland.

30 Minuten

De TOTAL Plug to Drive-snellaadpunten kunnen in maximaal 30 minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot 80% opladen – dit staat gelijk aan een actieradius van ongeveer honderd kilometer. De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto’s die kunnen opladen met gelijkstroom.

Prepaid

De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom. Van deze vorm van snelladen zijn er momenteel nog geen modellen beschikbaar. Betalen kan met de speciaal ontwikkelde Plug tot Drive-prepaid card. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van 10 minuten oplaadtijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.