mobiel, myorder, smartphone

Supertank Schagen introduceert betalen met smartphone

Bij Supertank tankstation aan de Fok 4 in Schagen kunnen klanten vanaf 2 juni met een smartphone betalen voor hun brandstof. Rabobank maakte de applicatie MyOrder geschikt voor tank- en wasbetalingen.

“We hebben het systeem vorige week in gebruik genomen bij Indoor Carwash Beverwijk voor het betalen van wasprogramma’s en abonnementen”, zegt Aad Kok van Supertank Schagen. “Aan de Rabobank vroegen we of zij MyOrder ook geschikt konden maken zodat klanten van het tankstation brandstof konden afrekenen.”

MyOrder

Bij het tankstation in Schagen kan de klant een bedrag kiezen waarvoor hij wil tanken. Voorlopig zijn dit vaste bedragen: 10, 20, 25, 30 en 35 euro per tankbeurt. Ook moet de klant het kenteken invoeren, dat na het tanken wordt gecontroleerd door de medewerker.

Overigens hoeven klanten geen rekening bij de Rabobank te hebben om van de applicatie gebruik te maken, deze is geschikt voor alle bankrekeningen. MyOrder is een gratis applicatie waarmee gebruikers een mobiele portemonnee kunnen openen. Deze maakt een koppeling met de bankrekening en dan kan de gebruiker geld naar de mobiele portemonnee overmaken.

Betaling

De klant kan zelfs de betaling thuis al doen. Zodra de betaling verricht is, komt er een bon uit een aparte printer bij de kassa van het tankstation. Deze bon wordt bewaard tot de klant daadwerkelijk heeft getankt. Hij moet na het tanken nog wel naar binnen, want als hij teveel heeft betaald krijgt hij het geld aan de kassa terug, als hij te weinig heeft betaald moet hij bijbetalen.

Kok is optimistisch. “Als personeel en klanten er straks aan gewend zijn, hoeven klanten niet eens meer naar binnen. Als zij precies het bedrag tanken wat ze betalen en het goede kenteken invoeren, hoeven zij alleen maar even te zwaaien naar de medewerker en kunnen ze weg rijden. Dat bespaart veel tijd.”

Tankstation

Kok hoopt dat meer tankstations van het systeem gebruik gaan maken. Voor de bonprinter betaalt een ondernemer 500 euro borg en een mobiele transactie kost 25 cent. Het systeem wordt ook bij de andere wasstraten van Indoor Carwash ingevoerd.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Supertank Schagen introduceert betalen met smartphone | TankPro.nl
mobiel, myorder, smartphone

Supertank Schagen introduceert betalen met smartphone

Bij Supertank tankstation aan de Fok 4 in Schagen kunnen klanten vanaf 2 juni met een smartphone betalen voor hun brandstof. Rabobank maakte de applicatie MyOrder geschikt voor tank- en wasbetalingen.

“We hebben het systeem vorige week in gebruik genomen bij Indoor Carwash Beverwijk voor het betalen van wasprogramma’s en abonnementen”, zegt Aad Kok van Supertank Schagen. “Aan de Rabobank vroegen we of zij MyOrder ook geschikt konden maken zodat klanten van het tankstation brandstof konden afrekenen.”

MyOrder

Bij het tankstation in Schagen kan de klant een bedrag kiezen waarvoor hij wil tanken. Voorlopig zijn dit vaste bedragen: 10, 20, 25, 30 en 35 euro per tankbeurt. Ook moet de klant het kenteken invoeren, dat na het tanken wordt gecontroleerd door de medewerker.

Overigens hoeven klanten geen rekening bij de Rabobank te hebben om van de applicatie gebruik te maken, deze is geschikt voor alle bankrekeningen. MyOrder is een gratis applicatie waarmee gebruikers een mobiele portemonnee kunnen openen. Deze maakt een koppeling met de bankrekening en dan kan de gebruiker geld naar de mobiele portemonnee overmaken.

Betaling

De klant kan zelfs de betaling thuis al doen. Zodra de betaling verricht is, komt er een bon uit een aparte printer bij de kassa van het tankstation. Deze bon wordt bewaard tot de klant daadwerkelijk heeft getankt. Hij moet na het tanken nog wel naar binnen, want als hij teveel heeft betaald krijgt hij het geld aan de kassa terug, als hij te weinig heeft betaald moet hij bijbetalen.

Kok is optimistisch. “Als personeel en klanten er straks aan gewend zijn, hoeven klanten niet eens meer naar binnen. Als zij precies het bedrag tanken wat ze betalen en het goede kenteken invoeren, hoeven zij alleen maar even te zwaaien naar de medewerker en kunnen ze weg rijden. Dat bespaart veel tijd.”

Tankstation

Kok hoopt dat meer tankstations van het systeem gebruik gaan maken. Voor de bonprinter betaalt een ondernemer 500 euro borg en een mobiele transactie kost 25 cent. Het systeem wordt ook bij de andere wasstraten van Indoor Carwash ingevoerd.

Linda Aarts

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.