Tamoil

Geen tekorten Tamoil-pompen na boycot door Shell en BP

Tamoil

Shell en BP stoppen met de bevoorrading van de Tamoil-tankstations in Nederland. Volgens Shell is de maatregel genomen als gevolg van de sancties tegen het Libische bewind. Er bestaat geen vrees voor tekorten op de stations.

Tamoil heeft banden met de Libische overheid. Overigens had Shell al eerder maatregelen getroffen door de crisis in het Afrikaanse land. Zo legde Shell alle activiteiten in Libië al stil.

Kort geding

Wel heeft Tamoil inmiddels een kort geding aangespannen. Daarin eist Tamoil Nederland dat BP en Shell de leveringen hervatten omdat de maatschappij helemaal niet op de EU-sanctielijst tegen Libië staat.

In Duitsland was dat voor een rechter al genoeg reden om BP te verplichten de leveringen te hervatten. Etman zegt de rechtszaak dan ook met vertrouwen tegemoet te zien, al beweert Shell hetzelfde.

Tankstations

Door het besluit een deel van de 155 tankstations van Tamoil niet meer te bevoorraden, wordt de maatschappij rechtstreeks getroffen. Tamoil-directeur Peter Etman betreurt de gang van zaken. “Ik denk dat we in gezamenlijk overleg tot een betere oplossing hadden kunnen komen”, aldus Etman tegenover NOS Nieuws.

De tankstations beschikken voorlopig nog over voldoende brandstof. Mochten er tekorten ontstaan, dan vult Tamoil die aan met de Premium Euro95-benzine. Volgens Etman is Tamoil dan zelf wel duurder uit, maar willen ze tankstationondernemers en automobilisten niet in de kou laten staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.